Stöd till dig som anhörig

Du som är anhörig erbjuds stöd från kommunen. Här finns bland annat aktuella träffar och aktiviteter för anhöriga och information om vad kommunen erbjuder för stöd till dig och din närstående. OBS! Tillsvidare har all gruppverksamhet stängt på Anhörigcentrum pga den ökande smittspridningen, Covid-19.

Vi finns på telefon! Känner du dig orolig, ensam och behöver någon att prata med i rådande situation ? Ring oss på telefon 016-710 71 94

Varmt välkommen med ditt samtal önskar vi anhörigkonsulenter

Kerstin, Monika, Anna och Nicklas

Vem är anhörig?

Du som är anhörig kan vara en familjemedlem, en nära släkting, en granne, en vän eller annan medmänniska. Du är en väldigt viktig och betydelsefull person som inte behöver klara allt själv.

Hjälp att få

Du som anhörig har rätt att få stöd från kommunen. Anhörigstödet är uppdelat utifrån fyra områden: funktionsnedsättning/sjukdom/psykisk ohälsa hos barn och unga, funktionsnedsättning/sjukdom/psykisk ohälsa hos vuxna, missbruks- och beroendeproblematik och demenssjukdom. Klicka på den rubrik som stämmer bäst in på dig och din närstående. Kontaktpersoner hittar du under respektive rubrik.

Anhörigcentrum

Anhörigcentrum har besöksadress Knut Hellbergsgatan 1. Ring innan besöket på 016-710 71 94.