Stöd till dig som anhörig

Människor i solnedgång

Du som är anhörig erbjuds stöd från kommunen. Här finns bland annat aktuella träffar och aktiviteter för anhöriga och information om vad kommunen erbjuder för stöd till dig och din närstående. 7 - 11 oktober arrangeras en anhörigvecka.

Vem är anhörig?

Du som är anhörig kan vara en familjemedlem, en nära släkting, en granne, en vän eller annan medmänniska. Du är en väldigt viktig och betydelsefull person som inte behöver klara allt själv.

Hjälp att få

Du som anhörig har rätt att få stöd från kommunen. Anhörigstödet är uppdelat utifrån fyra områden: funktionsnedsättning/sjukdom/psykisk ohälsa hos barn och unga, funktionsnedsättning/sjukdom/psykisk ohälsa hos vuxna, missbruks- och beroendeproblematik och demenssjukdom. Klicka på den rubrik som stämmer bäst in på dig och din närstående. Kontaktpersoner hittar du under respektive rubrik.

Anhörigcentrum

Anhörigcentrum har besöksadress Knut Hellbergsgatan 1. Ring innan besöket på 016-710 71 94.