Stöd till dig som anhörig

Människor i solnedgång

Du som är anhörig erbjuds stöd från kommunen. Här finns bland annat aktuella träffar och aktiviteter för anhöriga och information om vad kommunen erbjuder för stöd till dig och din närstående.

Som en del i arbetet med att ge stöd till dig som anhörig har Eskilstuna kommun skapat dessa webbsidor i samarbete med lokala föreningar och organisationer. Här finns bland annat aktuella träffar och aktiviteter för anhöriga, och information om vad kommunen erbjuder för stöd till din närstående.

Vem är anhörig?

Du som är anhörig kan vara en familjemedlem, en nära släkting, en granne, en vän eller annan medmänniska. Du är en väldigt viktig och betydelsefull person som inte behöver klara allt själv.

Hjälp att få

Du som anhörig har rätt att få stöd från kommunen. Anhörigstödet är uppdelat utifrån fyra områden – klicka på den rubrik som stämmer bäst in på dig och din närstående. Kontaktpersoner hittar du under respektive rubrik.

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Besök måndag-torsdag 07.45-16.30