Känner du att du behöver hjälp med att hitta rätt i din föräldraroll? Eskilstuna kommun erbjuder olika slags föräldraskapsstöd som har fokus på olika delar av föräldrarollen. Stödet är anpassat efter åldern på ditt barn och vilka utmaningar du ställs inför i den delen av barnets utveckling.

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Tonårstiden kan vara en omvälvande tid i livet för tonåringen, men också för föräldern. Vi erbjuder därför ett riktat föräldrastöd i grupp där programmet utarbetats i samarbete med föräldrar som vet hur det är. Målgruppen är tonårsföräldrar som känner att de håller på att tappa greppet om sin tonåring. Kurserna är kostnadsfria. Programmet är utarbetat i samarbete med föräldrar som har egna erfarenheter från den här omvälvande tiden i föräldraskapet.

Vi erbjuder kurser på både svenska, arabiska och somaliska. Kursen består av totalt nio träffar, och vi träffas en gång i veckan. För mer information, kontakta gruppsamordnare – se kontaktinformation underst på sidan.

Alla barn i centrum - ABC

ABC föräldrautbildning är för alla föräldrar som har barn mellan 3-12 år. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling och syftar till att stärka relationen mellan förälder och barn. Få saker är viktigare än relationen till våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer. ABC består av fyra gruppträffar (á 2,5 timmar) med varsitt tema där information och diskussion blandas med övningar och filmer. Träffarna leds av utbildade gruppledare och är gratis. För mer information, kontakta gruppsamordnare – se kontaktinformation underst på sidan.

Stödsamtal för föräldrar till barn mellan 0-12 år

Våra familjevägledare på familjecentralerna erbjuder stödsamtal upp till sju tillfällen. Syftet med samtalen är att stödja och stärka föräldrar i sitt föräldraskap. Se familjecentralernas kontaktuppgifter underst på sidan.

Föräldrafika

Föräldrafika anordnas på fyra olika platser i Eskilstuna. På föräldrafikat får du ta del av samhällsinformation som kan vara till nytta för dig som föräldrar. Vid i stort sett varje tillfälle har vi en gäst som pratar och svarar på frågor utifrån ett visst tema. Föräldrafikat är även ett forum för samtal och kontaktskapande mellan föräldrar.

Fröslunda

Valvet, onsdagar kl. 9.00-10.30.

Årby

Årby mötesplats, tisdagar kl. 10.00-12.00.

Lagersberg

Fritidsgården på Lagersbergsskolan, tisdagar ojämna veckor, kl. 14.30-16.00.

Skogsängen

Måndagar, kl. 9.00-10.00.

Föräldrastöd

Telefon:

Uppdaterad: 10 augusti 2022