Socialjouren hjälper dig kvällar och helger

Verksamheten hanterar akuta sociala problem som inte kan vänta tills nästkommande vardag när ordinarie verksamheter inom socialtjänsten finns på plats. Socialjouren prioriterar barnärenden, personer som är utsatta för våld i nära relation och personer med beroendeproblematik.

Den länsgemensamma socialjouren är anträffbar kvällar och helger när övriga delar av socialtjänsten inte är tillgängliga. Du når oss genom att ringa 112. Du kan vara anonym om ditt samtal gäller en annan person.

Socialjouren i Sörmland är en länsgemensam socialjour som finns för kommunerna: Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm, Oxelösund, Strängnäs och Vingåker. Kontakta i första hand den kommun som du är folkbokförd i. Om ditt ärende kan vänta till nästkommande vardag ringer du din kommun under ordinarie kontorstid.

Söker du stöd och hjälp i din kommun under kontorstid ringer du via växeln

Digitalt stöd i Eskilstuna kommun

Socialjouren

Telefon:

  • 112

    Be om att få komma i kontakt med socialjouren i Sörmland. Berätta vad du har för ärende och lämna ditt telefonnummer så ringer en socialsekreterare upp dig. Ibland kan du behöva vänta ett tag, då det är många ärenden.

Öppettider

Vardagar kl. 16.00-02.00
Helger kl. 15.00-02.00

Utanför ordinarie öppettider om läget är akut, det vill säga inte kan vänta tills nästkommande dag – ring 112.

Uppdaterad: 28 maj 2024