ABF tar över uppdraget Språkvän

Från 1 januari 2021 tar ABF över uppdraget Språkvän som Eskilstuna kommun drivit sedan 2006.

Språkvän riktar sig till nyanlända i Sverige som vill förbättra sin svenska och lära mer om Sverige samt till frivilliga som vill engagera sig som språkvänner. Språkvän hjälper till med kontakten och målet är att en ömsesidig vänskapsrelation uppstår och att ett erfarenhetsutbyte och lärande mellan personerna sker.

- Det känns tryggt att lämna över ett sådant viktigt uppdrag till en väletablerad folkbildningsorganisation som ABF Sörmland, säger förvaltningschef Magnus Gustafsson. De har både kunskap och förutsättningar att genomföra uppdraget på ett bra sätt.

- Vi på ABF är mycket glada att vi får chansen att fortsätta utveckla Språkvän här i Eskilstuna när möjligheten nu ges, säger Per Lundström, verksamhetschef på ABF. Språkvän är ett projekt som känns som en naturlig del av vår vanliga verksamhet med att utveckla individer oavsett förutsättningar och bakgrund,

Är du intresserad av att bli språkvän, kontakta Mohammad Alhammada,

e-post mohammad.alhammada@abf.se, telefon 076-050 65 80