Besöksrestriktioner återinförs på vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Mikael Edlund (S) har tagit beslut om att återinföra besöksrestriktioner Eskilstuna kommuns vård- och omsorgsboenden.

Smittspridningen av covid-19 ökar igen i Sörmland. Så även inom vård- och omsorgsförvaltningens verksamheter. Idag den 3 november finns det sju personer med bekräftad covid-19 inom våra verksamheter. Vi ser också, i och med den ökande smittspridningen i samhället, en risk för att covid-19 återigen kan ta sig in på våra boenden.

Nu måste vi alla hjälpas åt och skydda våra äldre. Jag ser en ökad risk för att covid-19 återigen kan komma att ta sig in på våra vård- och omsorgsboenden. Då måste jag agera. Jag har därför beslutat att vi ska återinföra besöksrestriktioner på våra vård- och omsorgsboenden. Jag har även instruerat förvaltningen att informera och föra en dialog med alla anhöriga, säger Mikael Edlund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Besöksrestriktionerna innebär att:

• Vi avråder från icke nödvändiga besök på våra vård- och omsorgsboenden.
  • Alla besök som ska genomföras behöver koordineras med boendet för att minimera risken för smittspridning.
  • Besökare som har förkylningssymtom ska stanna hemma.

För att möta den ökade smittspridningen har vård- och omsorgsförvaltningen också aktiverat mellanvårdsenheten och covid-19-teamet som är dedikerade att ge vård- och omsorgsinsatser till personer med bekräftad covid-19. På vård- och omsorgsboende förbereds nu för att införa kohortvård om behovet uppstår. Vård- och omsorgsförvaltningen fortsätter även att öka grundbemanningen för att undvika att personal går emellan enheterna.

Vård- och omsorgsförvaltningen redovisar smittspridningsläget på eskilstuna.se varje torsdag.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Stängt

Måndag-torsdag 08.00-16.30

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00