Nya demensplatser när Eskilstuna omstrukturerar på äldreboenden

För att möta det ökade behovet av demensplatser ska flera äldreboenden i Eskilstuna struktureras om.

I juni 2020 tog Vård- och omsorgsnämnden ett beslut om att intagningsstoppet på Djurgårdens vård- och omsorgsboende skulle gälla tills vidare.

Under sommaren har kön till demensboendelägenheter vuxit snabbt. Vård- och omsorgsnämnden har därför gjort bedömningen att en omstrukturering av platserna inom vård- och omsorgsboende behöver göras och att antalet demensboendeplatser behöver öka.

Vård- och omsorgsnämndens har beslutat att:

• 20 lägenheter inom Bolindergården omstruktureras, från äldreboende till demensboende.
  • 21 lägenheter inom Lagersbergsgården omstruktureras, från äldreboende till demensboende.
  • 23 lägenheter inom Tunagården omstruktureras, från äldreboende till demensboende.
  • Antalet platser för personer med demenssjukdom på Villa Stallmästargården utökas, från 30 platser till 40.
  • Intagningsstoppet på Djurgårdens vård- och omsorgsboende avbryts och 29 rum med egen toalett och hygienutrymme nyttjas. Detta gäller endast fram till när boendet avvecklas

– Vi tar nu krafttag för att hantera kön till våra demensboendeplatser. Vi har idag över 60 personer som står i kö för att få en lägenhet på våra demensboende. Då är det viktigt att vi som nämnd agerar, säger Mikael Edlund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– Besluten vi har tagit idag kommer göra att vi kan hantera situationen på ett bra sätt fram till att vårt boende i Skiftinge öppnar 2022. Då kommer vi ha balans igen.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Måndag 10.00-19.00