Tre nya vård- och omsorgsboende i Eskilstuna

Vård- och omsorgsboendet i Skiftinge beräknas vara klart första kvartalet 2022. Bild: Carlstedt Arkitekter.

Nybyggnation pågår i Skiftinge, på Söder och Väster.

Eskilstuna växer och behovet av vård- och omsorgsboenden ökar eftersom allt fler blir äldre. Därför byggs just nu tre nya vård- och omsorgsboenden med totalt 228 lägenheter för äldre och personer med demens. Boendena är klara för inflyttning i mitten av nästa år och första kvartalet 2022. Dessutom byggs Spångagårdens vård- och omsorgsboende i Torshälla om och till, för att utökas med 40 lägenheter.

Vi har ett ständigt pågående arbete med att bygga nya vård- och omsorgsboenden i Eskilstuna kommun, samtidigt som vi fasar ut boenden som inte är lika anpassade efter dagens behov. I de nybyggda boendena förbättrar vi både boendestandarden och arbetsmiljön, säger Johan Lindström, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Nytt vård- och omsorgboende i Skiftinge

Plats: Längs med Karl Hovsbergsgatan i Skiftinge, mellan befintlig busshållplats och Sundbystigen
Antal lägenheter: 88 enrumslägenheter
Beräknad inflyttning: första kvartalet 2022

Nytt vård- och omsorgsboende på Söder

Plats: intill Trumslagargården nära Mälarsjukhuset
Antal lägenheter: 80 enrumslägenheter
Beräknad inflyttning: våren 2022

Om- och tillbyggnation av Spångagården

Plats: Germundsgatan 39
Antal nya lägenheter: 40
Beräknad inflyttning: Etapp 1 är färdig och inflyttning i 20 lägenheter skedde i mars/april 2020. Nu påbörjas etapp 2 av tillbyggnationen. Hela projektet väntas vara klart våren 2023.

Nytt vård- och omsorgboende på Väster, Villa Stallgången

Boendet kommer att drivas Vardaga äldreomsorg AB, som vunnit vård- och omsorgsnämnden upphandling av nya demens- och äldreboendeplatser
Plats: Intill Trafikverket mellan Rothoffsvägen och Tullgatan
Antal lägenheter: 60 enrumslägenheter