Stödgrupper för barn, ungdomar och föräldrar

Nu finns möjligheten att anmäla sig till olika stödgrupper som riktar sig till barn, ungdomar och föräldrar. Anmäl dig senast 14 februari.

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar - LFT

Tonåren kan vara en jobbig tid i livet, även för föräldrarna. Kommunen erbjuder ett föräldrastöd i grupp där programmet utarbetats i samarbete med föräldrar som har egna erfarenheter från den här omvälvande tiden i föräldraskapet. Utbildningen syftar till att du ska få dela erfarenheter med andra tonårsföräldrar, få nya verktyg för att bli en säkrare tonårsföräldrar, få kraft att påverka din tonåring i en positiv riktning och skapa en värdig relation till din tonåring.

Utbildningen startar vecka 9 och vi träffas vid nio tillfällen. Den finns även tillgänglig på olika språk.

Alla barn i centrum - ABC

Den här utbildningen riktar sig till föräldrar som har barn i åldrarna 3-12 år där du som förälder får träffa andra föräldrar, dela erfarenheter, prata om hur du kan främja ditt barns självkänsla och hur du kan arbeta för att stärka relationerna i familjen samt hur konflikter kan förebyggas.

Utbildningen är fyra tillfällen, ges på olika språk och startar löpande i olika stadsdelar i Eskilstuna. Till den här utbildningen kan du höra av dig när som helst under året.

Huven

Huven är en gruppverksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 7-20 år och vänder sig till dig med en förälder eller närstående som har eller har haft alkohol- eller drogmissbruk. Till sammans pratar vi om hur det kan vara att ha en familjemedlem med missbruksproblematik, om olika känslor och hur du kan göra bra val för dig själv.

Grupperna delas in efter ålder och vi träffas vid 10 tillfällen efter skoltid, med start under februari eller mars.

Skilda världar

Gruppverksamheten vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-20 som har föräldrar som inte bor tillsammans. Vi träffas i grupp och pratar om hur det är att ha skilda föräldrar, om olika känslor och om framtiden.

Information och anmälan

Anmäl dig senast 14 februari.
Vill du veta mer eller anmäla dig till någon av utbildningarna är du välkommen att kontakta familjebehandlare Lisa Bergman:

E-post: lisa.bergman@eskilstuna.se

Till utbildningen Alla Barn i Centrum behöver du inte anmäla dig senast i februari. Den startar löpande under året och du är välkommen att höra av dig till Lisa Bergman under hela året.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Måndag-fredag 10.00-12.00,