Samverkanskväll på Elite Stadshotell

Torsdagen 17 maj bjuder socialförvaltningen in till ett öppet seminarium med syfte att stärka samverkan mellan Eskilstuna kommun och ideélla organisationer och föreningar som verkar i kommunen.

Samverkanskvällen äger rum på Elite Stadshotell i lokalen Skolmästaren, mellan kl. 16.30-18.30. Det kommer en representant från intresseorganisationen Forum – Idéburna organisationer med social inriktning, som informerar om möjligheterna med IOP-avtal. Därefter ges möjlighet att diskutera IOP-avtal ur ett kommunalt perspektiv.

IOP står för Idéburet offentligt partnerskap och är en samverkansmodell mellan offentlig sektor och idéburen sektor samt en alternativ avtalsform mellan upphandling och föreningsbidrag, med stort fokus på samverkan och transparens parterna emellan. Forum tog fram modellen 2010 för att möjliggöra gemensam problemlösning mellan olika sektorer, för ett hållbart samhälle. IOP-avtal omfattar oftast en speciell verksamhet som ägs av en idéburen organisation där den offentliga sektorn medverkar för att tillsammans hantera en samhällsutmaning.

Välkommen till en kväll där vi tillsammans kan bidra till Eskilstunas utveckling.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00