Bedragare lurar till sig pengar från äldre

Återigen drabbas våra äldre av bedragare. Den här gången utger de sig för att vara personer som arbetar eller har arbetat inom hemtjänsten.

Flera äldre i Eskilstuna har blivit kontaktade av personer som uppgav att de tidigare arbetat inom hemtjänsten och bett om bankkort och kod för att det behöver hjälp för att bilen gått sönder eller liknande.

Tidigare i år har vi varnat för personer som ringde och utgav sig för att vara biståndshandläggare, personer som ringde på hos äldre och sa att de var anhöriga eller försökt ta sig in. Några sådana rapporter har vi inte fått in nu, men vi vill gärna upprepa även den varningen.

För att undvika bedragare:

• Ge aldrig ut bankkort och kod och för inte över pengar till någon du inte känner.
  • Personal inom hemtjänsten handlar aldrig med brukarens kort och kommer aldrig att fråga efter det.
  • Boka inte tid med en handläggare som ringer. Innan en biståndshandläggare gör ett hembesök skriver hen alltid ett brev, där handläggarens namn och telefonnummer samt tiden för besöket finns angivet.
  • Släpp inte in personer som inte kan legitimera sig. Medarbetarna i hemtjänsten har alltid arbetskläder och ID-kort med Eskilstuna-loggan när de besöker hemtjänsttagarna.

Oroliga brukare kan kontakta sin hemtjänstgrupp.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00