MENY
Eskilstuna kommun

Beroendemottagningen Vägen

Beroendemottagningen Vägen är en kommunal verksamhet som riktar sig till invånare över 18 år och som bor i Eskilstuna eller Torshälla. Vi erbjuder samtalsbehandling för dig som upplever att du har problem med alkohol och/eller narkotika och som önskar att göra en förändring.

Vi erbjuder även anhörigstöd ochspelbehandling (för spel om pengar). Spelbehandling sker i samarbete med Beroendecentrum; här är det viktigt att en egenanmälan görs till Beroendecentrum, 016-10 55 98, för att få en tid för läkarbedömning.

Vi använder oss av behandlingsmetoder som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) som syftar till att förändra tankar, känslor och beteenden. I KBT ligger fokus på de problem du upplever här och nu. I arbetsgruppen finns även kompetens som bygger på psykodynamisk teori.

Om du har en socialsekreterare på socialtjänsten kan du få hjälp att komma till oss. Har du ingen kontakt på socialtjänsten vänder du dig till vår öppna mottagning för att få hjälp av oss och då kan du vara anonym om du vill. Du når oss på 016-710 83 38 eller vagen@eskilstuna.se. Vi finns även på Facebook.

På måndagar och fredagar har vi drop in mellan kl. 13-13.15 för öronakupunktur. Du behöver inte vara inskriven hos oss för att komma på akupunktur och det krävs ingen föranmälan för att gå på den. Vi erbjuder akupunktur för att minska stress och lindra sug.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.