MENY
Eskilstuna kommun

Beroendemottagningen Vägen

Beroendemottagningen Vägen riktar sig till invånare över 18 år som bor i Eskilstuna eller Torshälla. Vi erbjuder samtalsbehandling för den som upplever problem med alkohol, narkotika, läkemedel, doping eller spel om pengar. Är du anhörig till någon med ovanstående problem är du också välkommen att få råd och stöd hos oss.

Vi använder oss av behandlingsmetoder som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) som syftar till att förändra tankar, känslor och beteenden. Vi använder oss också av ett nätverks- och systemteoretiskt synsätt. Vi erbjuder både enskilda samtal och gruppbehandling.

Om du redan är aktuell inom socialtjänsten vänder du dig till din handläggare så hjälper denne dig vidare till oss. Annars kan du också kontakta mottagningsenheten på telefonnummer 016-710 29 77. Det går också bra att vända sig direkt till vår öppna mottagning för att få hjälp och då kan du vara anonym om du vill. Du når oss på 016-710 83 38 eller vagen@eskilstuna.se. Vi finns även på Facebook.

På måndagar och fredagar har vi drop in mellan kl. 13-13.15 för öronakupunktur. Du behöver inte vara inskriven hos oss för att komma på akupunkturen och det krävs ingen föranmälan för att gå på den. Vi erbjuder akupunktur för att minska stress och lindra sug.

Vi finns i ”Hälsohuset” på Bruksgatan 8C.

Beroendemottagningen Vägen samarbetar också med verksamheten Navet och där erbjuds en 12-stegsgrupp. Till den här gruppen krävs ingen föranmälan utan det är bara att komma. Tisdagar och torsdagar kl. 13-14.30 i Socialförvaltningens lokaler på Kungsgatan 68.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.