MENY
Eskilstuna kommun

Stoppa langningen

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol! Det är viktigt att göra föräldar och andra vuxna medvetna om deras roll. Dels när det gäller att påverka konsumtionsmönster och dels att fördröja alkoholdebuten. Om fler föräldrar hade gemensamma gränser kring alkohol skulle ungdomarnas alkoholkonsumtion minska. Därmed minskar vi också risken för direkta konsekvenser som våldsbrott, stölder, försämrat skolresultat samt att man utvecklar ett beroende längre fram i livet. 

Inför risktillfällen som exempelvis, valborg, skolavslutning och Halloween då vi vet att ungdomar dricker sig berusade och även gör sin alkoholdebut, mobiliserar vi arbetet med samverkan mellan Eskilstuna kommun, Länsstyrelsen i Södermanlands län, Polismyndigheten och Systembolaget. 


Bland annat så delas foldrar/flyers ut till vuxna på stan, via skolor och andra mötesplatser. Den uppmanar bland annat människor att tipsa polisen om man misstänker langning till ungdomar på telefon 114 14. Polisen kommer att ha extra resurser ute på stan och på andra platser. Det i syfte att motverka langning och arbeta med de tips man har fått in.


Du som förälder har stor betydelse när det gäller att påverka ditt barn och att fördröja alkoholdebuten!

För mer information se: https://www.tänkom.nu/länk till annan webbplatsoch https://hejdaalkoholskador.se/länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Elin Johansson
Preventionssamordnare - ANDTS