MENY
Eskilstuna kommun

Stöd genom enskilda samtal och i grupp

Knapp lämna sidan

Klicka på bilden för att snabbt lämna sidan.

Det finns flera olika typer av stöd, både för dig som blir utsatt för våld och för dig som utsätter någon för våld. Du kan få stöd i form av enskilda samtal, eller vara med i stödgrupper. Grupperna är till för dig som upplevt våld eller utsatt någon för våld i nära relationer, det vill säga inom familjen eller släkten. För dig som blivit utsatt för annat våld finns bland annat Brottsofferjourenlänk till annan webbplats, Brottsofferjouren Eskilstunalänk till annan webbplats och Stödcenter för unga brottsoffer.

Barn och unga som upplevt våld i familjen: Stopp - Se Oss är till för barn och unga i åldrarna 4 till 20 år. Vi börjar alltid med enskilda samtal men erbjuder också samtal i grupp. Vi erbjuder en serie samtal där barnet på olika sätt får prata, rita, måla och leka kring det man varit med om. Telefon: 016-710 22 05 och 016-710 42 70. Läs mer här.

Unga personer som upplevt våld: Ungdomsjouren Fria är en ideell förening som arbetar med att stötta, stärka och utbilda ungdomar i Eskilstuna. Till oss är alla välkomna, oavsett hur du definierar dig. De som vänder sig till oss är främst i åldrarna 12-19 år, men även du som är yngre eller äldre får prata med oss. Vi för samtal med unga genom vår chatt som är öppen varje måndag och torsdag kl. 18-21, samt via mejl. Du får vara anonym när du pratar med oss och vi sprider inga uppgifter vidare. Läs mer om Ungdomsjouren Fria.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvinnor och män som upplevt våld: Stopp erbjuder stöd genom samtal för att kunna förändra situationer och bearbeta tidigare upplevelser. Telefon: 016-710 21 33 och 016-710 51 85. Läs mer här.

Kvinnor och barn som upplevt våld: Kvinnojouren MOA är en ideell Eskilstunaförening som ger stöd och skydd till kvinnor och deras barn som blivit utsatt för eller riskerar att utsättas för våld, hot eller kränkningar i en nära relation. Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal och tillfälligt skyddat boende. Du får vara anonym när du pratar med oss och vi sprider inga uppgifter vidare. Vi har ett nära samarbete med kommunens Stoppverksamhet och får bidrag från Eskilstuna kommun för att driva vår verksamhet. Läs mer om Kvinnojouren MOA.länk till annan webbplats

Män och kvinnor som använder våld: Stopp erbjuder kostnadsfria enskilda samtal eller samtal i grupp där målsättningen är att bearbeta och hitta alternativ till våldet. Telefon: 073-950 66 94. Läs mer här.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Familjemottagningen
Öppettider

Telefontider för allmänheten

Måndag, tisdag, onsdag och fredag: kl. 09.00 – 11.00. Familjerätten, 10.00 – 12.00.
Torsdagar: kl. 13.00 – 15.00.

Telefontider för yrkesgrupper med anmälningsplikt

Måndag – fredag: kl. 08.30-16.00. Lunchstängt kl. 12.00-13.00.

Efter kontorstid

Kontakta Socialjouren via 112

Vid telefonkontakt

Från och med 1 april 2020 når du socialförvaltningens mottagningsfunktioner genom att ringa Eskilstuna Direkt på 016-710 10 00. Beroende på vad du har för ärende kopplar sedan Eskilstuna Direkt dig vidare till en handläggare på den funktion som ditt ärende gäller. Samtliga telefonsamtal till det tidigare numret 016-710 29 77 kommer automatiskt att kopplas till Eskilstuna Direkt för vidare hantering.


Besöksadress

Smedjegatan 32

Postadress

631 86 Eskilstuna