MENY
Eskilstuna kommun

Stöd genom enskilda samtal och i grupp

Knapp lämna sidan

Klicka på bilden för att snabbt lämna sidan.

Det finns flera olika typer av stöd, både för dig som blir utsatt för våld och för dig som utsätter någon för våld. Du kan få stöd i form av enskilda samtal, eller vara med i stödgrupper. Grupperna är till för dig som upplevt våld eller utsatt någon för våld i nära relationer, det vill säga inom familjen eller släkten. För dig som blivit utsatt för annat våld finns bland annat Brottsofferjourenlänk till annan webbplats, Brottsofferjouren Eskilstunalänk till annan webbplats och Stödcenter för unga brottsoffer.

Barn och unga som upplevt våld: Verksamheten Se Oss är till för barn och unga i åldrarna 4 till 20 år. Vi börjar alltid med enskilda samtal men erbjuder också samtal i grupp. Vi arbetar med kreativa uttrycksformer såsom färg, musik, lera och lek. Läs mer om Se Oss.

Unga tjejer som upplevt våld: Tjejjouren Meja är en ideell Eskilstunaförening för tjejer främst i åldrarna 13-19 år. Även du som är yngre eller äldre får prata med oss. Vi för samtal med tjejer genom vår chatt som är öppen varje måndag 19-21, samt via mail, telefon och möten. Du får vara anonym när du pratar med oss och vi sprider inga uppgifter vidare. Läs mer om tjejjouren Meja.länk till annan webbplats

Kvinnor och män som upplevt våld: Stoppverksamheten erbjuder stöd genom samtal för att kunna förändra situationer och bearbeta tidigare upplevelser. Stoppverksamheten är en samverkan mellan socialtjänsten i Eskilstuna och Strängnäs, Polisen, åklagarkammaren, kriminalvården och Landstinget. Telefon: 016-710 21 33. Läs mer om Stoppverksamheten.

Kvinnor och barn som upplevt våld: Kvinnojouren MOA är en ideell Eskilstunaförening som ger stöd och skydd till kvinnor och deras barn som blivit utsatt för eller riskerar att utsättas för våld, hot eller kränkningar i en nära relation. Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal och tillfälligt skyddat boende. Du får vara anonym när du pratar med oss och vi sprider inga uppgifter vidare. Vi har ett nära samarbete med kommunens Stoppverksamhet och får bidrag från Eskilstuna kommun för att driva vår verksamhet. Läs mer om Kvinnojouren MOA.länk till annan webbplats

Män och kvinnor som använder våld: Mansmottagningen erbjuder kostnadsfria enskilda samtal eller samtal i grupp där målsättningen är att bearbeta och hitta alternativ till våldet. Telefon: 073-950 66 94. Läs mer om Mansmottagningen.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Mottagningsenheten IFO
Öppettider

Måndag till fredag 10-17
Lunchstängt 12-13

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna