MENY
Eskilstuna kommun

Våld och hot

Knapp lämna sidan

Klicka på bilden för att snabbt komma från den här sidan.

Våld är handlingar som skadar, gör ont, skrämmer eller kränker. Våld kan leda till att den som blir utsatt gör saker mot sin vilja, eller att personen låter bli att göra saker den vill göra. Exempel på våld är nedsättande ord, kontrollbeteende, hot, slag, knuffar och förstörelse av personliga saker. Läs mer om vad våld är.

Stöd och hjälp

Du som utsatts för kränkningar och andra typer av våld har rätt till stöd och hjälp av kommunen. Du kan anonymt söka dig direkt till någon av våra stödverksamheter (se nedan),
men du har också rätt att få dina behov utredda för att se vilka insatser till stöd och hjälp just du eller dina barn behöver. Kanske behöver du också ekonomiskt stöd i samband med din situation. Mottagningsenheten samt socialjour tar emot ansökningar från vuxna som lever i eller vill lämna en relation med våld. Du kan också vända dig anonymt till socialsekreterare på mottagningsenheten för att få råd i din situation.

Mottagningen tar också emot orosanmälningar gällande barn i familjer där våld förekommer. Samtliga i familjen erbjuds rutinmässigt stöd och hjälp.

Du kan få hjälp, exempelvis i form av

stödgrupper och enskilda samtal om du blivit utsatt för våld eller har någon i din närhet som blivit det. Det finns stöd för barn och vuxna.

Det finns också akutboenden för dig som behöver komma bort från din bostad.

Det finns även stöd för dig som själv använder våld

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Familjemottagningen
Öppettider

Telefontider för allmänheten

Måndag, tisdag, onsdag och fredag: kl. 09.00 – 11.00. Familjerätten, 10.00 – 12.00.
Torsdagar: kl. 13.00 – 15.00.

Telefontider för yrkesgrupper med anmälningsplikt

Måndag – fredag: kl. 08.30-16.00. Lunchstängt kl. 12.00-13.00.

Efter kontorstid

Kontakta Socialjouren via 112

Vid telefonkontakt

Från och med 1 april 2020 når du socialförvaltningens mottagningsfunktioner genom att ringa Eskilstuna Direkt på 016-710 10 00. Beroende på vad du har för ärende kopplar sedan Eskilstuna Direkt dig vidare till en handläggare på den funktion som ditt ärende gäller. Samtliga telefonsamtal till det tidigare numret 016-710 29 77 kommer automatiskt att kopplas till Eskilstuna Direkt för vidare hantering.


Besöksadress

Smedjegatan 32

Postadress

631 86 Eskilstuna