MENY
Eskilstuna kommun

Föreläsningar

Ett av våra uppdrag som konsumentvägledare är att arbeta förebyggande. Vi håller kostnadsfria föreläsningar om rättigheter som gäller när du handlar av ett företag. Föreläsningarna anpassas efter dina önskemål. Boka föreläsning med oss via vår e-tjänstlänk till annan webbplats eller ring och boka.

Föreläsning för studenter

Vi erbjuder elever på gymnasiet eller andra vuxenstudieformer, en föreläsning i konsumenträtt. Detta koncept har vi erbjudit under fyra år och har erfarenhet från såväl kommunala som privata gymnasieskolor, Arbetsförmedlingen och SFI. Du som lärare kan boka en föreläsning med oss, till din klass. Vi går igenom konsumenters rättigheter och skyldigheter, med fokus på unga och deras konsumtion. Vi pratar om reklam och marknadsföring som vi utsätts för och vikten av att stanna upp och fundera över sina verkliga behov. Vi tar även upp vad som är viktigt för att leva mer hållbart. Föreläsningen sker i dialog med eleverna och med inslag av filmklipp varvat med information och tar en timme.

Vi erbjuder detta även i samarbete med våra kollegor budget- och skuldrådgivarna i mån av tid, som då ger en föreläsning i privatekonomi. Föreläsningen tar två timmar.

Konsumentverkets skolwebblänk till annan webbplats finns material, lektionsupplägg och filmer som du kan ta del av. Kontakta oss om ni har frågor eller saknar något.


Studentföreläsning i Fullmäktigesaken för Grillskas avgångsklasser.

Föreläsning för dig som ska bygga eller renovera
Under 2014 påbörjade vi ett samarbete med kollegor från stadsbyggnadsförvaltningen. Tillsammans har vi hållit i föreläsningar om konsumenträtt, bygglov och energifrågor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Konsumentvägledning
Öppettider

Telefontid: måndag och torsdag klockan 9.00-11.00.

Endast förbokad besök.

Postadress

Konsumentvägledning, Eskilstuna Kommun, 631 86 Eskilstuna