Dagverksamhet för personer med demenssjukdom
Dagverksamhet för personer med demenssjukdom är till för dig som är i behov av individuellt anpassade aktiviteter i mindre grupp. Syftet är att ge stimulans och social gemenskap. Målsättningen är bland annat att underlätta för att du ska kunna bo kvar i det egna hemmet och bevara dina förmågor. Verksamheten kan också fungera som avlastning för anhöriga.
Det finns fyra olika dagverksamheter för personer med demensjukdom:
- Svalan - Intagsgatan 16 B, Eskilstuna.
- Nyckelringen - Intagsgatan 16 C, Eskilstuna.
- Omtanken - Oxen, Klostergatan 31, Eskilstuna.
- Torshälla Dagverksamhet - Germundsgatan 39, Torshälla.
Här finns tvåspråkig personal som pratar svenska och finska. Verksamheten erbjuder finskspråkiga aktiviteter.
Avgifter
Att delta i dagverksamheten kostar ingenting, men du betalar för de måltider som serveras på dagverksamheten. Läs mer om avgifter inom vård och omsorg.
Specialistteam demens
I Eskilstuna kommun finns ett team bestående av flera olika yrkesprofessioner med specialistkunskap om demensfrågor. Här kan du läsa mer om Specialistteam demens
Levnadsberättelse
Beställ formulär för att berätta din eller din närståendes levnadsberättelse.
I Eskilstuna kommun strävar vi efter att arbeta personcentrerat. Utgångspunkten är att omvårdnaden ska utgå från individens unika behov, preferenser och värderingar. Individen ses som en aktiv deltagare i omvårdnaden. Levnadsberättelsen är en viktig del i det arbetet, den ger förståelse för vem individen är, hur den lever och har levt sitt liv. Det är information som är viktig för att vi ska kunna stötta och bemöta individen på bästa sätt.
Levnadsberättelsen används i samtliga verksamheter inom äldreomsorgen. Den finns digitalt i vårt journalsystem och nås av de som arbetar nära individen. Vi fyller också på levnadsberättelsen under tiden vi lär känna individen.
Berätta din eller din närståendes levnadsberättelse
Fyll i din mejladress så skickar vi ett digitalt formulär som du kan fylla i och berätta din eller din närståendes levnadsberättelse. När du fyllt i levnadsberättelsen skriver du ut den och lämnar den sedan till vård- och omsorgspersonalen du träffar.
Gruppledare och kontaktperson
Gruppledare och kontaktperson för dagverksamhet för personer med demenssjukdom
Telefon: 016-710 89 72
Enhetschef
Sofia Wahlström, enhetschef dagverksamhet för personer med demenssjukdom
Telefon: 016-710 19 41
E-post: sofia.wahlstrom@eskilstuna.se
Mottagningsenheten biståndskontoret
Hjälper dig i frågor som rör omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättningar. Du kan få råd, svar på frågor, hjälp med att ansöka om stöd eller att göra en orosanmälan. Du som har pågående ärenden ska kontakta din handläggare direkt.
Telefon:
016-710 52 60, Måndag, tisdag och torsdag kl.10.00-14.30. Onsdag kl.13.00-14.30. Fredag kl. 10.00-12.00. Stängt för lunch kl. 12.00-13.00.
Besöksadress
Postadress
Vård- och omsorgsförvaltningen
Biståndskontoret Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna
Öppettider
Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00-16.00. Onsdag kl. 13.00-16.00. Fredag kl. 10.00-15.00. Stängt för lunch kl. 12.00-13.00.