MENY
Eskilstuna kommun

Lärande exempel på konferensen

Lärande exempel

Vi kommer att presentera lärande exempel från vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun, sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad samt från särgymnasiet i Kristanstad kommun.

Om V.I.P-programmet

Vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun använder sig av VIP-programmet i sitt våldsförebyggande arbete. Projektledaren, VIP-gruppledare och gruppdeltagare berättar om sina erfarenheter av vad som händer när man ger kunskapen till dem det berör innan man utbildar medarbetare i verksamhet.

Om Schyssta relationer

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad använder sig av studiecirkeln Schyssta relationer som syftar till att minska förekomsten av våld och andra övergrepp bland personer med kognitiv funktionsnedsättning. Schyssta relationer har skapats av Utväg i Skaraborg – en verksamhet som arbetar med stöd, utbildning och metodutveckling i frågor som rör våld i nära relationer. Deltagare, cirkelledare och verksamhetsutvecklare berättar om arbetet med Schyssta relationer och hur det gick från projekt till att bli en del av befintlig verksamhet samt hur Borås stad vidareutvecklat konceptet.

Om Nå- vidare

Gymnasiesärskolan i Kristianstad använder TRIS material Nå- vidare i sitt förebyggande arbete. Andelen elever med rötter i andra kulturer ökar för varje år och en del av dessa lever i det vi kallar hederskulturer. De ska också veta vilka rättigheter de har och vart de kan vända sig. Gruppledare och rektor delar med sig av sina erfarenheter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla