Eskilstuna Energi och Miljö rekommenderar hushåll att koka vattnet

Prover visar att dricksvattnet i centrala, nordvästra, norra och östra Eskilstuna innehåller förhöjda halter av bakterier. På eem.se kan du se kartor över vilka områden som är drabbade av störningenlänk till annan webbplats.

VIP-konferensen 2016

Den 22-23 september arrangerades en konferens i Eskilstuna om förebyggande arbete mot våld i nära relationer mot personer med intellektuell och psykisk funktionsvariation.

På konferensen presenterades V.I.P-programmet som är framtaget av Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt samt studiecirkeln Schyssta relationer som är skapad av Utväg Skaraborg. Tjejers Rätt i Samhället TRIS presenterade Nå- vidare som är ett gruppmaterial som syftar till att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck. Kvinnor och män med funktionsvariationer delade med sig av sina erfarenheter av att delta i V.I.P-grupper samt i studiecirkeln Schyssta relationer.

Vi presenterade även lärande exempel från verksamheter som använder metoderna och som erbjuder grupper/studiecirklar till kvinnor och män med funktionsvariationer. Vi hade ett särskilt fokus på implementering och en utredare från socialstyrelsen bidrog med kunskap om det.

Det är viktigt att utbilda medarbetare i att förebygga, upptäcka och agera vid våld och övergrepp mot personer i verksamhet men det kanske är ännu viktigare att utbilda dem det berör. Det var vår utgångspunkt i denna konferens.

Konferensbild

Dokumentation av konferensen

Vill du ta del av föreläsarnas presentationer hittar du dem under presentationer från VIP-konferensen 2016.

Här kan du också ladda ner en pdf-fil med dokumentation av konferensen i bild och text.

Klicka här för att ladda ner dokumentation av VIP-konferensen

Kontakt: Konferensinnehåll Åsa Johansson, Eskilstuna Kommun, asa.johansson3@eskilstuna.se

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Besök vardagar 08.00-17.00