Utbilda dig till VIP-gruppledare

Gruppledarutbildningen vänder sig till er som möter kvinnor och män eller flickor och pojkar med intellektuella och/eller psykiska funktionsvariationer i era verksamheter.

V.I.P-programmet riktar sig till dem som har svårt att förstå och bearbeta information. Manualen som du som gruppledare utgår från går att anpassa utifrån gruppdeltagarnas kognitiva funktionsvariationer.

En V.I.P-grupp ska alltid ledas av två gruppledare och kvinnor och män går i olika grupper.

Anmäl dig till vår utbildning i Eskilstuna eller kontakta oss för mer information om ni vill att vi kommer till er och utbildar på plats.

Alltid på tavlan

Datum för gruppledarutbildning hösten 2017 i Eskilstuna

OBS! Det finns inga platser kvar på utbildningen i september. Vi återkommer inom kort med datum för nästa utbildning.

Kontaktperson: Åsa Johansson 070-167 20 22

Utbildningens innehåll

Gruppledarutbildningens omfattning är fem heldagar uppdelat på två tillfällen.

Utbildningen ger grundkunskaper om programmets innehåll och teman.

En viktig del i utbildningen är att själv få prova på de övningar som ingår i programmet.

I utbildningen ingår även kunskap om gruppledarrollen, våld i nära relationer, genussystemet och diskrimineringsgrunderna.

Du blir efter utbildningen certifierad V.I.P-gruppledare och får  tillgång till manualen och inkluderas i det nationella nätverket av V.I.P-gruppledare.

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Besök vardagar 08.00-17.00