Utbilda dig till VIP-gruppledare

Gruppledarutbildningen vänder sig till anställda medarbetare i verksamheter som möter ungdomar och vuxna med intellektuella och/eller psykiska funktionsvariationer.

V.I.P-programmet riktar sig till dem som har svårt att förstå och bearbeta information. Manualen som du som gruppledare utgår från går att anpassa utifrån gruppdeltagarnas kognitiva funktionsvariationer.

En V.I.P-grupp ska alltid ledas av två gruppledare och kvinnor och män går i olika grupper.

Anmäl dig till vår utbildning i Eskilstuna eller kontakta oss för mer information om ni vill att vi kommer till er och utbildar på plats.

Alltid på tavlan

Datum för gruppledarutbildning hösten 2018 i Eskilstuna

19, 20 och 21 september samt 10 och 11 oktober 2018

Plats: Elite Stadshotellet Eskilstuna.

Pris: 12 000 kr/person

Lunch samt för- och eftermiddagsfika ingår.

Anmälan senast den 20 augusti 2018 via mail till vip@eskilstuna.se

I anmälan ska uppges deltagares namn, arbetsplats samt fakturauppgifter. Uppge även specialkost, allergier och behov av tillgänglighet. Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälningar.

Kontaktperson: Linda Winter Vikström 016-710 92 30

Utbildningens innehåll

Gruppledarutbildningens omfattning är fem heldagar uppdelat på två tillfällen.

Utbildningen ger grundkunskaper om programmets innehåll och teman.

En viktig del i utbildningen är att själv få prova på de övningar som ingår i programmet.

I utbildningen ingår även kunskap om gruppledarrollen, våld i nära relationer, genussystemet och diskrimineringsgrunderna.

Du blir efter utbildningen certifierad V.I.P-gruppledare och får  tillgång till manualen och inkluderas i det nationella nätverket av V.I.P-gruppledare.

Måndag-fredag 07.45-16.00

Måndag-fredag 08.00-16.00