MENY
Eskilstuna kommun

VIP

V.I.P.-programmet ger kunskap om känslor, gränssättning och våld till personer med intellektuell och psykisk funktionsvariation

V.I.P.-programmet är en strukturerad, pedagogisk gruppledarutbildning med syfte att förebygga våld i nära relationer för personer med intellektuella/psykiska funktionsvariationer.

Genom att bli medveten om sina känslor, träna på att sätta gränser och lära sig om våldets olika uttryck kan det bli lättare att göra bra val i olika situationer. Att dela sina åsikter och erfarenheter i grupp sätter igång processer som kan leda till en förändring och öka självkänslan hos deltagarna.

Deltagarna får på olika sätt öva på att ha huvudrollen i sitt eget liv.

Ladda ned information om gruppledarutbildningen här!

Känslocirkel och plastmuggar

Missa inte detta! - Aktuellt om VIP- programmet

Bakgrund

V.I.P-programmet är framtaget och utvecklat av Ewa Fransson Mannelqvist och Kerstin Kristensen. Programmet utgår från Ersta vändpunktens och Föreningen Bojens stödprogram och har tillkommit med medel från Allmänna arvsfonden i projektet Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt, Bräcke diakoni.

Den 1 maj 2015 tog vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun över V.I.P-programmet och ansvarar nu för att utbilda nya V.I.P-gruppledare nationellt.

2016 arrangerades en konferens i Eskilstuna om förebyggande arbete mot våld i nära relationer mot personer med intellektuell och psykisk funktionsvariation.

Ta del av VIP konferensen i Eskilstuna 2016

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Linda Winter Vikström
Utvecklare VIP-programmet