MENY
Eskilstuna kommun

Respektfulla relationer

Hålla worshop

Relationen med dig själv är ett av fyra olika teman som utbildningen Respektfulla relationer handlar om. Här är en bild från en av filmerna i utbildningen.

Respektfulla relationer är en kurs för dig som är vuxen, bor i Eskilstuna och har en funktionsnedsättning. Kursen är till för att ge konkreta tips på hur du kan stärka dina relationer.

I kursen Respektfulla relationer träffar du andra personer i en liten grupp. Gruppen träffas fyra gånger och pratar om:

  • Relationen med dig själv.
  • Dina relationer med andra.
  • Respekt i relationer.
  • Återkoppling och repetition.

Vid varje träff tittar vi på en kort film, gör olika övningar och pratar om vad relationer handlar om. Träffarna är två timmar långa. Vi tar paus under träffarna.

Det är personer som själva har en funktionsnedsättning som leder träffarna tillsammans med en handledare.

Anmäl dig till Respektfulla relationer

För tillfället går det inte att anmäla sig till Respektfulla relationer på grund av coronapandemin. Så fort vi kan hålla kurser igen kommer du att kunna anmäla dig. Vid fler frågor, kontakta Stina Tönnäng på stina.tonnang@eskilstuna.se


Är du representant för en daglig verksamhet, sysselsättning, gruppbostad eller servicebostad enligt LSS eller boende med särskild service enligt Socialtjänstlagen  i Eskilstuna kommun? Vill du att vi håller i kursen hos er? Skicka e-post till emelia.perandersdotter@eskilstuna.se

Mer om Respektfulla relationer

Exempelbild

Respekt i relationer är ett av fyra olika teman som utbildningen Respektfulla relationer handlar om. Här är en bild från en av filmerna i utbildningen.

Kursen leds av personer som själva har en funktionsnedsättning

Det är alltid två gruppledare under varje kurs. Gruppledare för kursen är personer som själva har en funktionsnedsättning. De håller kursen tillsammans med en handledare.

Att vara gruppledare för en kurs är en arbetsuppgift som du har daglig verksamhet eller sysselsättning kan få. För att leda en kurs ska du själv ha gått kursen innan.

Ta del av material

Du kan köpa materialet Respektfulla relationer via produktionsbolaget Amphis webbsidalänk till annan webbplats.

Är du representant för en daglig verksamhet, sysselsättning, gruppbostad eller servicebostad enligt LSS eller boende med särskild service enligt Socialtjänstlagen i Eskilstuna kommun? Vill du att vi håller i kursen hos er? Skicka e-post till emelia.perandersdotter@eskilstuna.se

Om du är representant för en annan kommun och är intresserad av mer information och eventuellt ett besök ska du skicka e-post till stina.tonnang@eskilstuna.se

Bakgrund - material togs fram under treårigt projekt

Materialet som används i Respektfulla relationer togs fram under ett treårigt projekt åren 2017-2019. Eskilstuna kommun fick medel från Allmänna arvsfonden för att driva projektet. Amphi produktion har i samarbete med den dagliga verksamheten/sysselsättningen Utbildning och delaktighet på vård- och omsorgsförvaltningen tagit fram materialet som består av en ledarhandledning, samtalsmaterial och filmerlänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Emelia Perandersdotter
Arbetshandledare/Beteendevetare
Stina Tönnäng
Kvalitetssäkringssamordnare