MENY
Eskilstuna kommun

Respektfulla relationer

 

Respektfulla relationer är ett samtalsmaterial där personer med egen erfarenhet av psykiska- och intellektuella funktionsvariationer håller i samtalsgrupper med stöd av en arbetshandledare. Detta arbetssätt skapar empowerment hos målgruppen och ger kunskap om hur man konkret kan stärka sina relationer.

Respektfulla Relationer är ett material som har tagits fram under ett treårigt projekt. Eskilstuna kommun har fått medel från Arvsfonen för att driva projektet. Amphi produktion har i samarbete med verksamheten Utbildning & delaktighet  tagit fram materialet som består av en ledarhandledning, samtalsmaterial och filmer.

I mars 2019 hade vi slutkonferens för projektet. På konferensen hölls det i workshops där vi presenterade delar av materialet.

Samtalsmaterialets utformning

Samtalsmaterialet har med delaktighet från brukare anpassats efter målgruppen. Det innehåller film, övningar samt diskussioner i grupp. Respektfulla Relationer är uppdelat på fyra tillfällen och utgår från temana:

  • Relationen med mig själv
  • Mina relationer med andra
  • Respektfulla relationer

Vid det fjärde tillfället görs en genomgång och repetition av de tre första tillfällena.

Projektets fortlevnad

Utbildning och Delaktighet har som verksamhetsinriktning att utbilda utifrån ett funktionsvariationsperspektiv. Verksamheten har nu i uppdrag att även att sprida samtalsmaterialet Respektfulla relationer till övriga verksamheter på funktionshindersområdet. Brukare ska även leda andra brukare i materialet med stöd av en handledare.
I höst kommer den del av verksamheten som arbetar med Respektfulla relationer att få en utbildning av Amphi i gruppledarrollen som sedan ger en unik möjlighet för oss att utbilda folk vidare till samtalsledare i materialet.

Hur får jag tag på materialet?

Om du är intresserad av att köpa in materialet Resektfulla relationer kan du göra det härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du istället är intresserad av att få mer information om materialet kan vi komma till er verksamhet/ert boende/er enhet och berätta mer. Om det finns någon dagligverksamhet/sysselsättning som vill att vi kommer och håller i samtalsgruppper så kan ni kontakta oss via mail.


Hålla worshop

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Caroline Leiding
Arbetshandledare Vård & omsorgsförvaltningen Arbete och aktivitet, enhet 3