MENY
Eskilstuna kommun

Boendestöd

Boendestöd finns för dig med psykisk funktionsnedsättning och som har behov av särskilt anpassat stöd i bostaden eller vid kontakter ute i samhället.

Vem kan få boendestöd?

Boendestöd för personer med funktionsnedsättningar är en behovsprövad insats enligt socialtjänstlagen, SoL, 4 kap § 1. Du ansöker hos kommunens handläggare som utreder och beslutar utifrån gällande lagstiftning om du har rätt till stödinsatsen och i vilken omfattning. Insatsen är avgiftsfri.

Vad händer sedan?

När du fått ditt beslut om boendestöd blir du kontaktad av personalen från Bostödsgruppen för att planera din insats.

Vad kan vi erbjuda?

Boendestödet utformas individuellt och bygger på delaktighet. Det är ett kvalificerat vardagsstöd där syftet är att upprätthålla och utveckla dina färdigheter och förmågor, för att du ska kunna leva så självständigt som möjligt. Vi arbetar för att du ska få en ökad livskvalitet och följer regelbundet upp dina kort- och långsiktiga mål. Personalen har ett beteendeinriktat arbetssätt och är även utbildade i bland annat motiverande samtal.

Bostödsgruppen
Bostödsgruppen arbetar med kvalificeratstöd i vardagen till dig med psykisk funktionsnedsättning som bor i eget boende. Stödet är psykosocialt och Bostödsgruppen arbetar med personer över 18 år i hela Eskilstuna kommun.

Nattpatrullen
Nattpatrullen ansvarar för stöd nattetid för dig som har det beviljat. De finns på telefon eller åker hem till dig utifrån behov.

SIP - Samordnad individuell planering

Du som har kontakt både med socialtjänst, habilitering och hälso- och sjukvård har rätt att få hjälp med samordningen av dina insatser- en samordnad individuell plan - SIP. Personalen inom kommun och Region Sörmland ska samverka för att få en helhetssyn på dina behov så att de kan stödja dig på ett bra sätt. Allt för att underlätta ditt vardagliga liv. Det är alltid du som bestämmer om du vill ha hjälp med samordning.

Här kan du lära dig mer om SIP.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla