MENY
Eskilstuna kommun

För verksamheter

PlusKortet skapar mervärde för alla!

Pluskortet

Eskilstuna Kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen, erbjuder från hösten 2013 Pluskortet till personer som har intellektuell, neuropsykiatrisk eller psykisk funktionsnedsättning. Kortet ger innehavaren möjlighet att utan kostnad få ta med sig en person gratis på olika aktiviteter. Den som har kortet bestämmer själv vem de vill ta med som stöd. Den som har kortet betalar själv den ordinarie avgiften för aktiviteten och ska visa upp kortet för den ansvariga, till exempel i kassan eller receptionen.

Syftet med Pluskortet är att det ska bidra till att personer med funktionsnedsättning ska vara delaktiga i samhället och kunna delta i olika aktiviteter. För dessa personer kan det vara svårt att gå på olika aktiviteter utan stöd. Många har svårt att hitta vänner på fritiden och många har begränsade ekonomiska resurser, vilket också kan hindra dem från att delta i olika aktiviteter.

En viktig grundtanke med PlusKortet är att det ska underlätta kontakter mellan människor med eller utan funktionsnedsättning.

Är PlusKortet något för din verksamhet?

Fördelarna med PlusKortet är många! Genom att knyta din verksamhet till PlusKortet sprids goodwill som visar att din verksamhet tar ett socialt ansvar och har ett samhällsengagemang! Vår erfarenhet är att de som öppnar sina dörrar för människor med funktionsnedsättning får tillbaka mycket!

Vi önskar att PlusKortet ska gälla på så många evenemang och aktiviteter som möjligt i Eskilstuna Kommun. Vi arbetar därför hela tiden med att knyta nya verksamheter till PlusKortet och att nå ut med information till dem som har rätt att få kortet.

Vi hoppas att ni vill vara med!

Om du är intresserad av att ansluta din verksamhet till PlusKortet, anmäler du detta via E-post till dis@eskilstuna.se  eller ringer på tel. 070-086 20 13. Så får du mer information!

Så fungerar det

För att någon ska få Pluskortet ska den göra en ansökan hos Eskilstuna kommun, vård- och omsorgsförvaltningen. Den som söker ska ange en referensperson som intygar att den som söker har en funktionsnedsättning. Referenspersoner ska vara myndighetspersoner, medicinsk personal, boendestödjare eller förvaltare/gode män.

PlusKortet är personligt och innehavaren ska kunna visa legitimation på begäran. Den som har PlusKortet bestämmer själv vem den vill ta med! Det kan vara en kamrat, en bekant eller personal från kommunen.

De verksamheter som ansluter sig får en dekal som visar att man medverkar i Pluskortet och att det gäller där.

Pluskortet

Dekalen sätts upp i kassan eller där man betalar avgiften för aktiviteten. Om du godkänner det så publicerar vi att du anslutit din verksamhet till Pluskortet på kommunens hemsida.

Mer information

Vill du veta mer om Pluskortet är du välkommen att ringa

Annia Carsemark Mötesplatskoordinator

Tel: 070-086 20 13

E-post: dis@eskilstuna.se

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla