MENY
Eskilstuna kommun

Daglig verksamhet och sysselsättning

Vem kan få daglig verksamhet eller sysselsättning?

För att få daglig verksamhet eller sysselsättning behöver du ansöka om ett biståndsbeslut. Ansökan skickas till kommunens handläggare som gör en bedömning av ditt behov och fattar beslut om stöd. 

Dina rättigheter på din sysselsättning

Dina rättigheter på din sysselsättning, inläst

Vad händer sedan?

När du har fått ditt biståndsbeslut tar personal från daglig verksamhet och sysselsättning kontakt med dig för att tillsammans planera insatsen. I planeringen utgår vi från dina behov och vi strävar efter att möta dina önskemål. Vi strävar efter att erbjuda dig en plats så fort som möjligt men inom tre månader ska du ha fått ett erbjudande.

Vad kan vi erbjuda?

Inom daglig verksamhet och sysselsättning finns både egna verksamheter och insatser riktade mot den öppna arbetsmarknaden via en arbetsspecialist. Vi strävar efter att du ska ha en meningsfull vardag som ger en god livskvalitet och vi erbjuder därför ett utbud av verksamheter och arbetsuppgifter. Personalen fungerar som stöd för att du ska kunna utvecklas som person samt att bibehålla och utveckla funktioner. Du och personalen planerar insatserna och arbetsuppgifterna tillsammans utifrån dina behov och önskemål.

Personalen utbildas i Supported employment, ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt, motiverande samtal, beteendeinriktat arbetssätt och Sherborn bland annat för att kunna stödja dig till ett självständigt och aktivt liv.


Våra verksamheter

 Ett urval av våra inriktningar:

  • butik och försäljning
  • media
  • utbilda i jämställdhets och demokratifrågor
  • service inom kontor, äldreomsorg, café och i utomhusmiljö
  • montering, paketering, tillverkning i trä och textil
  • sinnesupplevelser
  • musik och sång

Arbetsspecialisterna

Arbetsspecialisterna arbetar tillsammans med dig som har som mål att få och behålla en anställning eller en praktikplats. Med rätt stöd tror vi att alla som vill och är motiverade, kan arbeta. Arbetsspecialisterna har en god kännedom om det lokala arbetslivet och är duktiga på att bygga relation med arbetsgivare. Av din arbetsspecialist får du ett individuellt stöd som baseras på dina behov och önskemål. Ni arbetar tillsammans för att hitta en arbetsplats och arbetsuppgifter som passar dig oavsett om du önskar praktik eller anställning. Därefter anpassas stödet utifrån dina och arbetsplatsens behov.

SIP - Samordnad individuell planering

Du som har kontakt med både socialtjänst, habilitering och hälso- och sjukvård har rätt att få hjälp med samordning av dina insatser, en samordnad individuell plan - SIP.

Personal hos kommun och landsting ska samverka för att få en helhetssyn på dina behov så att de kan stödja dig på ett bra sätt. Allt för att underlätta ditt vardagliga liv. Det är alltid du som bestämmer om du vill ha hjälp med samordning.

Här kan du se en kort film om SIPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Filmen Alex får en SIPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla