En kontaktperson fungerar som ett stöd till en person, som på grund av funktionsnedsättning, behöver extra stöd. De flesta med tid och engagemang kan bli kontaktperson.

Som kontaktperson underlättar och ger du bättre förutsättningar för en person med funktionsnedsättning att leva ett socialt, aktivt och rikt liv. Du är ett stöd som hjälper till att motverka isolering och utanförskap genom att skapa delaktighet i samhället.

Du ska ha ett socialt engagemang, stort intresse för människor, livserfarenhet och tycka om att göra något för någon annan.

Så här blir du kontaktperson

  • Skicka in din intresseanmälan att bli kontaktperson enligt LSS.
  • Beställ ett utdrag från polisens belastningsregister som du ska ta med dig till intervjun.
  • När vi fått din anmälan kallar vi dig på en intervju. Där får du berätta mer om dig själv och dina intressen. Vi kommer berätta om vad uppdraget innebär och vilka regler, rutiner och ersättningar som gäller.
  • Vi diskuterar tillsammans vilket uppdrag som skulle passa dig och matchar ihop dig med en lämplig person.

Välkommen med din intresseanmälan!

*Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Bli kontaktperson enligt SOL (Socialtjänstlagen)

Du kan även bli kontaktperson enligt SOL. Då ger du som vuxen extra stöd till ett barn, ungdom eller en annan vuxen under en bestämd tidsperiod. En kontaktperson kan ha olika uppdrag; att vara en god förebild, någon att prata med eller göra aktiviteter tillsammans med för att bryta social isolering. Här hittar du mer information om att bli kontaktperson enligt SOL.

Mottagningsenheten biståndskontoret

Hjälper dig i frågor som rör omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättningar. Du kan få råd, svar på frågor, hjälp med att ansöka om stöd eller att göra en orosanmälan. Du som har pågående ärenden ska kontakta din handläggare direkt.

Telefon:

Besöksadress

Postadress

Vård- och omsorgsförvaltningen
Biståndskontoret Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Öppettider

Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00-16.00. Onsdag kl. 13.00-16.00. Fredag kl. 10.00-15.00. Stängt för lunch kl. 12.00-13.00.

Uppdaterad: 9 februari 2023