MENY
Eskilstuna kommun

Rörelseglädje med egen mentor

Exempelbild

Har du en rörelse- eller synnedsättning och vill prova på idrottslivet? Parasport Sverige och Eskilstuna kommun söker barn och unga mellan 7 och 20 år som vill utmana sig själva genom rörelse.

Du får testa. Du får ramla. Du får troligen blåmärken. Du får ta dig upp igen. Du får utmana dig själv och testa nya saker du inte trodde var möjligt. Du får göra det tillsammans med någon som förstår dina förutsättningar och utmaningar.

Prova på olika idrotter

Eskilstuna kommun och Parasport Sverige söker barn och unga mellan 7 och 20 år som har en rörelse- eller synnedsättning. Barnen får en egen mentor, en livsstilslots, som inspirerar och stöttar. Barnen får möjlighet att testa idrottslivet och uppleva glädjen som idrotten kan erbjuda. Tillsammans med sin mentor testar de olika aktiviteter och idrotter utifrån sina önskemål.

– Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att prova olika idrotter. Livsstilslotsen har genom sin funktionsnedsättning egna erfarenheter som den kan delge sin adept och adepterna ser att det går, säger Ulrica Tancred, tillgänglighetsutvecklare på Eskilstuna kommun.

Anmälan

Du anmäler dig eller ditt barn via formulär på parasports webbplats, klicka på nedan anmälningsmodul.

Mentorerna stöttar barnen och ungdomarna

Mentorerna är kreativa problemlösare som gått en utbildning med fokus på folkhälsa och coachande förhållningssätt. De har själva en rörelse- eller synnedsättning som de levt med i många år. De har därför egen kunskap och erfarenhet som de förmedlar till barnen och ungdomarna.

Under stöttning av mentorn, som kallas för livsstilslots, får barnen och ungdomarna identifiera sina behov och förutsättningar. Livsstilslotsarna genomför sedan olika aktiviteter tillsammans med sina adepter utifrån adeptens behov och önskemål. Det kan vara att prova på någon idrott eller att träna självständighet på olika områden.

Eskilstuna är en av tre medverkande kommuner

Eskilstuna kommun är tillsammans med Malmö och Östersund utvalda till projekten ”Jag vet” och ”Jag kan”. Kommunens breda utbud av sporter, arenor anpassade för paraidrott och tidigare goda samarbeten med Parasport Sverige har bidragit till att Eskilstuna får vara med i projekten.

Projekten ”Jag vet” och ”Jag kan” är båda finansierade av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Biståndskontoret
Öppettider

Besökstid
Måndag-fredag 8.00-12.00

Telefontid
Måndag-fredag 8.00-16.00

Postadress

Fröslunda centrum, 631 86 Eskilstuna