MENY
Eskilstuna kommun

Medlingsverksamheten

Ungdomar som är mellan 12 och 21 år som begått ett brott eller den som har drabbats av brottet kan vända sig till kommunens medlingsverksamhet.

Medlingens grundtanke är att ett möte skall äga rum mellan en ung person som begått brott och den person som drabbades av brottet. Mötet sker med en opartisk medlare och ger en möjlighet för parterna att tillsammans prata om det som hänt.

Medling kan passa för många typer av brott som skadegörelse, stöld och misshandel, och erbjuds i första hand ungdomar och unga vuxna under 21 år. Även icke straffmyndiga – under 15 år – kan delta i medling eftersom medling inte är jämförbart med rättegång.

Vad kan medling innebära för dig som blivit utsatt för ett brott?

Medling ger dig chansen att få ett ansikte på den som orsakat dig skada. Du får tillfälle att ställa frågor och förklara vilka konsekvenser brottet medförde. Under medlingen finns också möjlighet att komma överens om hur gottgörelse kan ske.

… och för dig som begått ett brott?

Du får möjlighet att visa att du ångrar vad du gjort och att du vill försöka ställa till rätta så långt det går. Under medlingen finns också möjlighet att komma överens om hur gottgörelse kan ske. Du visar mod genom att möta den du gjort illa.

Du kan själv ta initiativ till medling genom utredare hos polisen, socialsekreterare, frivårdsinspektör, stödperson eller genom att direkt kontakta Medlingsverksamheten, telefonnummer 016-710 27 02 eller skicka e-post till oss på medlingsverksamheten@eskilstuna.se.

Medlingsverksamheten bedrivs av kommunen i samarbete med polisen, åklagarmyndigheten, frivården och Brottsofferjouren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Familjemottagningen
Öppettider

Telefontider för allmänheten

Måndag, tisdag, onsdag och fredag: kl. 09.00 – 11.00. Familjerätten, 10.00 – 12.00.
Torsdagar: kl. 13.00 – 15.00.

Telefontider för yrkesgrupper med anmälningsplikt

Måndag – fredag: kl. 08.30-16.00. Lunchstängt kl. 12.00-13.00.

Efter kontorstid

Kontakta Socialjouren via 112

Vid telefonkontakt

Från och med 1 april 2020 når du socialförvaltningens mottagningsfunktioner genom att ringa Eskilstuna Direkt på 016-710 10 00. Beroende på vad du har för ärende kopplar sedan Eskilstuna Direkt dig vidare till en handläggare på den funktion som ditt ärende gäller. Samtliga telefonsamtal till det tidigare numret 016-710 29 77 kommer automatiskt att kopplas till Eskilstuna Direkt för vidare hantering.


Besöksadress

Smedjegatan 32

Postadress

631 86 Eskilstuna

Therese Johansson