MENY
Eskilstuna kommun

Fältgruppen

Fältgruppen arbetar förebyggande och finns till för alla ungdomar, men har fokus på ungdomar i åldrarna 13-16. All kontakt bygger på förtroende och respekt för ungdomar, deras föräldrar och vårdnadshavare. Fältgruppen har tystnadsplikt men anmälningsskyldighet.

Fältgruppen är en del av socialförvaltningen och är tillgänglig för ungdomar och vuxna. Vi finns där ungdomar rör sig, exempelvis på skolor, fritidsgårdar, olika arrangemang och
ute i bostadsområden. Fältgruppen arbetar dagtid kvällstid och på helger.

Det är viktigt för oss att lyssna och finnas där för ungdomar och deras vårdnadshavare.

Du som ungdom bestämmer själv vad du vill prata om. Vi vet att tonåren inte alltid är den enklaste tiden i en persons liv och att det ibland kan vara bra att ha en vuxen att prata med.
Kanske har du funderingar kring skola, alkohol, familjesituation eller relationer. Vi lyssnar och är intresserade av det du har att berätta.

Du som är förälder kan kontakta oss om både stort som smått. Kanske känner du oro för ditt eller någon annans barn? Kanske har du frågor eller funderingar kring frågor som rör
ungdomar? Kanske känner du till miljöer där ungdomar i din närhet riskerar att råka illa ut? Tveka inte att höra av dig till oss om du känner att du behöver stöd och råd.

Vårt mål är att alla ungdomar i kommunen ska må bra och utvecklas positivt. Därför är det viktigt att kunna erbjuda stöd och hjälp i ett tidigt skede. Detta betyder även att du som vårdnadshavare är viktig för oss i vårt arbete med att hjälpa våra ungdomar.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt