Eskilstuna Energi och Miljö rekommenderar hushåll att koka vattnet

Prover visar att dricksvattnet i centrala, nordvästra, norra och östra Eskilstuna innehåller förhöjda halter av bakterier. På eem.se kan du se kartor över vilka områden som är drabbade av störningenlänk till annan webbplats.

Fonder för dig som behöver vård eller är över 60 år

Fonder för dig med specifika sjukdomar eller har uppnått en viss ålder.

Lungstiftelsen

Lungstiftelsen vänder sig till personer med i första hand lungsjukdom eller i andra hand till allergiker boende i Eskilstuna kommun. Bidrag ges t.ex. till konvalescentvård, rekreationsresa, miljöbyte, redskap och hjälpmedel.

Ansökan tas emot under året och utdelning sker så länge det finns pengar i stiftelsen.

Axel och Ida Karlssons stiftelse

Axel och Ida Karlssons stiftelse vänder sig till personer i Eskilstuna kommun, 60 år och äldre, och som har låg pension.

Utdelning sker med ena hälften till midsommar och andra hälften till jul. Ansöksninstid från 1 april-30 april.

Märta Borgs testamentsstiftelse

Märta Borgs testamentsstiftelse vänder sig till reumatikersjuka personer inom Eskilstuna kommun, med företräde för reumatiskt sjuka kvinnor som fyllt 60 år. Pengarna ska användas för t.ex. rehabilitering och rekreation.

Rekreationsstiftelsen

Rekreationsstiftelsen vänder sig till fysiskt och psykiskt sjuka personer inom Eskilstuna kommun och pengarna ska användas t.ex. till konvalescentvård, rekreationsresa, miljöbyte, redskap och hjälpmedel.

Om du har frågor om fonderna eller vill ha ansökningsblankett, kontakta Eskisltuna direkt, telefon 016-710 10 00.

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Besök vardagar 08.00-17.00