Växelvård
Växelvård innebär att du bor omväxlande i din egen bostad och på växelvården.
Det är en form av boende för personer som bor i eget boende och har behov av omsorg och tillsyn samtidigt som anhöriga är i behov av avlösning. Växelvård kan beviljas upp till två veckor varje månad. Att ha regelbundet återkommande perioder av växlande mellan den egna bostaden och växelvården kan bidra till att den enskilde kan bo kvar hemma i sitt eget boende längre än vad som annars hade varit möjligt.
Det görs alltid en enskild bedömning av ditt behov av växelvård och det är biståndshandläggaren som gör den bedömningen. Du ansöker om växelvård genom biståndskontoret.
I Eskilstuna kommun erbjuder vi korttidsplats på vård- och omsorgsboendet Oxen, som har 14 lägenheter för växelvård.
Lägenheter
Lägenheterna består av ett rum, dusch och toalett samt en stor klädkammare. I rummen erbjuds säng, en fåtölj, TV, kylskåp samt tillgång till trygghetslarm.
Mat
Måsta ängs restaurang står för måltidsleveranserna av luncher och middagar till boendet.
Levnadsberättelse
Beställ formulär för att berätta din eller din närståendes levnadsberättelse.
I Eskilstuna kommun strävar vi efter att arbeta personcentrerat. Utgångspunkten är att omvårdnaden ska utgå från individens unika behov, preferenser och värderingar. Individen ses som en aktiv deltagare i omvårdnaden. Levnadsberättelsen är en viktig del i det arbetet, den ger förståelse för vem individen är, hur den lever och har levt sitt liv. Det är information som är viktig för att vi ska kunna stötta och bemöta individen på bästa sätt.
Levnadsberättelsen används i samtliga verksamheter inom äldreomsorgen. Den finns digitalt i vårt journalsystem och nås av de som arbetar nära individen. Vi fyller också på levnadsberättelsen under tiden vi lär känna individen.
Berätta din eller din närståendes levnadsberättelse
Fyll i din mejladress så skickar vi ett digitalt formulär som du kan fylla i och berätta din eller din närståendes levnadsberättelse. När du fyllt i levnadsberättelsen skriver du ut den och lämnar den sedan till vård- och omsorgspersonalen du träffar.