Vit tegelbyggnad i vinkel med svarta fönster och dörr. Röda blommor utanför.

Skogsgläntan vård- och omsorgsboende

Skogsgläntan vård- och omsorgsboende ligger i Albergas samhälle, Stora Sundby, tre mil väster om Eskilstuna. Här finns 22 lägenheter, samtliga på markplan. Enheten med inriktning äldreboende har elva platser varav en parlägenhet. Den andra enheten har inriktning boende för personer med demensdiagnos. Även den har elva platser.

Lägenheter

Lägenheterna är på 33 kvadratmeter och parlägenheten på 52 kvadratmeter. I lägenheternas entré finns en rymlig hall. Varje lägenhet har en stor och rymlig garderob, badrum och en pentrydel med kylskåp och frysfack. Fyra lägenheter per enhet har en uteplats mot innergården.

Ritning lägenhet Skogsgläntan, pentry/hall, WC och rum med två fönster,

Mat

Skogsgläntan har ett eget tillagningskök, så all mat som serveras här tillagas på plats. Vi lagar också mat för hemleverans inom Stora Sundby hemtjänstområde och för Hammargärdets förskola.

Kontaktuppgifter

Boende för personer med demensdiagnos

016-710 97 50

Äldreboende

016-710 97 49

Sjuksköterskeexpedition

016-710 28 48

Helgfri vardag klockan 7.00 – 16.00
Övrig tid: kontakta enhetens omvårdnadspersonal som kan nå sjuksköterska dygnet runt.

Kök

070-583 48 97 (dagtid)

Jenny Liljeholm

Enhetschef Skogsgläntan vård- och omsorgsboende

Mer om Skogsgläntan

Skogsgläntan har en vacker och lummig innergård där det finns gott om bärväxter och fina blomster, buskar och träd. Det finns planteringslådor som är konstruerade så att boende kan så och skörda i ståhöjd om de har intresse för det.

Uppdaterad: 10 juli 2023