Seniorboende och trygghetsboende

Senior- och trygghetsboende är bostäder anpassade för dig som är senior, som du kan bo i utan biståndsbeslut. Eskilstuna kommun förmedlar inte senior- eller trygghetsboende. Du tar själv kontakt med de hyresvärdar som tillhandahåller dessa bostäder. De kan också berätta vilka ålderskrav som gäller i respektive boende.

Seniorboenden i Eskilstuna kommun

Seniorbostäder är ofta utformade utifrån äldres behov av tillgänglighet. På vissa seniorboenden finns en gemensamhetslokal för olika aktiviteter som de boende i första hand själva ska ansvara för. Det kan också finnas kök och matsal för gemensam matlagning och umgänge.

För närvarande finns det tre företag/föreningar i Eskilstuna som erbjuder seniorboende. Läs mer på deras webbplatser:

Trygghetsboenden i Eskilstuna kommun

De flesta trygghetsbostäder i Eskilstuna är till för dig som är senior. Boendena har utrymmen för gemensamma måltider, samvaro, hobby och rekreation samt personal (värd/värdinna) som dagligen på olika sätt kan stödja de boende under vissa angivna tider. Lägenheter och utemiljöer vid trygghetsboenden har god tillgänglighet. Kontakta dem för mer information:

Kontaktuppgifter till trygghetsboenden

Trygghetsboenden under uppbyggnad

Just nu byggs trygghetsboenden på två olika platser i Eskilstuna kommun, läs mer och skicka in intresseanmälan på respektive webbsida.

Uppdaterad: 29 november 2023