MENY
Eskilstuna kommun

Vårdhundteam


Vårdhundteam Åsa och Spader

Ett diplomerat vårdhundsteam

Det känns otroligt roligt att ha fått den möjligheten. Att låta Spader, som är en treårig dansk/svensk gårdshund få sprida sin värme och empati till gamla som såväl behöver det.

Vårdhundsteam

Eskilstuna kommun startade vårdhundprojektet februari/mars 2009 genom att pröva metoden på Navigatörens demensboende. Hundarna och deras förare ska arbeta med stimulans och träning för människor på äldreboenden och dagverksamheter. Våren 2012 permanentades försöket med hund i vården.

Fakta:
Den ideella Föreningen Hälsans Natur är ansvarig för projektet Vårdhundskolan, som genomförs med medel från allmänna arvsfonden. Allt i syfte att hjälpa ett antal vårdenheter att använda djur på remiss eller recept. Antalet diplomerade vårdhundsteam ökar. 

Utbildning för vårdhundsteam

Utbildningen är ettårig och både hundar och förare har testats innan de har antagits som kursdeltagare. Hunden ska även ha ett friskintyg från veterinär som garanterar att hunden både är fysiskt och mentalt frisk. För att bli diplomerade gör hundförarna ett teoretiskt prov som avslutas med ett praktisk test av både hundar och förare.

 

Vårdhundteam Susanna och Måns

Får vi presentera vårdhunden Måns med sin Susanna som arbetar på Tunagården. Vårdhund får sprida sin värme och empati till gamla som såväl behöver det.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Biståndskontoret, Fröslunda centrum
Öppettider

Besökstid
Måndag-fredag 8.00-12.00, 13.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 8.00-16.00

Postadress

Fröslunda centrum, 631 86 Eskilstuna