Stora möjligheter att bli lycklig i Eskilstuna

7 februari 2024

Det brittiska forskningsinstitutet Institute for​​ Quality of Life har listat världens 200 lyckligaste städer och Eskilstuna hamnar på 15:e plats.

Brittiska Institute for Quality of Life har i flera år undersökt olika platsers förutsättningar att göra sina invånare lyckliga. Tre svenska städer kvalade in på topp 20-listan i år; Stockholm, Jönköping och Esk​​ilstuna. Förstaplatsen knep danska Århus. ​

En gyllene stad

I forskningen tittar man exempelvis på vilka förutsättningar som finns för ett bra utbildningssystem, social inkludering, ett transparant och inkluderande politiskt styre, goda pend​​lingsmöjligheter och lättillgängliga grönområden. ​​

1 692 städer har bedömts och av dessa hamnar Eskilstuna på plats 15. Eskilstuna är en av de 23 städer som uppfyller så många kriterier att de kallas ”de gyllene städerna”.

Du kan läsa mer på institutets h​​emsida.

Uppdaterad: 7 februari 2024