Eskilstuna kommun

Kunskapsfesten 27-30 september

19 september 2023

Kunskapsfesten arrangeras i år för för tredje gången. Totalt finns över 50 olika workshops, föreläsningar, panelsamtal och prova-på aktiviteter i årets program.

Kunskapsfesten invigs onsdag 27 september med föreläsning om AI och underhållning med artisten Dotter.

Aha-upplevelser, inspiration och underhållning

Under torsdag och fredag finns ett brett utbud av föreläsningar, workshops och panelsamtal. Bland de medverkande finns forskare, professorer, experter, ledamöter från Sveriges unga akademi, doktorer, docenter, prisbelönta journalister och vanliga människor som är ovanligt duktiga inom sitt område. Ämnena varierar från rymdens minsta byggstenar - partikelfysik, till läsförståelse, machokultur, lustfylld matematik, hållbarhet, robotar i framtidens vård, hjärnstretching och möjligheter och utmaningar med AI och Chat-GPT.

I årets program finns också Experimentverkstad på Munktellmuseet, prova-på aktiviteter på Fristadstorget, klädbytartorg på campus och urpremiären av dansföreställningen Locus, ett samarbete mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland.

Kunskapsfesten avslutas på lördagen med en parad från Mälardalens universitet till Fristadstorget där Kunskapsfesten övergår i Eskilstuna kulturnatt.

– Kunskapsfesten är unik med sin mix av forskning, underhållning och kultur. Årets program är otroligt och jag är stolt över att kunna erbjuda Eskilstunabor och besökare en sådan bredd och spets av underhållande kunskap helt gratis för alla, säger Sara Seltborg, verksamhetsledare för Kunskapsfesten.

Uppdaterad: 19 september 2023