Eskilstuna kommun

Träffa civila beredskaps­funktioner och Frivilliga Resursgruppen FRG

28 april 2023

Kom till Tuna park lördag 29 april klockan 10.00 till 15.00 så får du prata med hemvärnssoldater och titta på fordon och materiel.

Just nu pågår totalförsvarsövningen Aurora 23 i Sverige. I samband med det kommer Eskilstuna kommuns civila beredskapsfunktioner och Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Eskilstuna att vara på plats på Tuna park tillsammans med några aktörer från Försvarsmakten. Personal från Mellersta militärregionen berättar om Försvarsmakten, Hemvärnet och om Aurora 23. Olika aktiviteter, fordon och materiel finns på plats. Varmt välkomna.

Aktiviteten genomförs tillsammans med Försvarsmakten Mellersta militärregionen och är en del av Försvarsmaktsövningen Aurora 23 som pågår just nu över hela Sverige.

Om Försvarsmaktsövning Aurora 23

Mellan den 17 april och 11 maj 2023 genomförs övningen Aurora 23. Med ett deltagarantal på över 26 000 personer från armén, marinen, flygvapnet, hemvärnet och militära enheter från ytterligare 14 länder är övningen en av de största i Sverige på många år. Övningsmomenten genomförs främst i södra Sverige och på Gotland – men militär närvaro kommer att finnas över hela landet.

Här kan du läsa mer om Försvarsmaktsövningen Aurora 23

Uppdaterad: 28 april 2023