Eskilstuna kommun

Var med i kampen mot skräpet

24 mars 2023

Varje vår deltar Eskilstuna kommun i Håll Sverige Rents skräpplockardagar. Förra året deltog 9 554 personer i kampen mot skräpet, en bra siffra som vi såklart vill slå i år.

I hela landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Alla som vill delta är välkomna att anmäla sig till Skräpplockardagarna.

Gör din anmälan på Håll Sverig Rents webbsida via länken nedan, sista anmälningsdag är den 31 maj.

Eskilstunas skräpplockardagar 2023 | Håll Sverige Rent (hsr.se)

En nyhet för i år är att inga påsar från Håll Sverige Rent kommer att skickas ut. Detta beror på att initiativet har ifrågasatts ur kostnads- och hållbarhetsperspektiv. Håll Sverige Rent uppmanar därför alla deltagare i Skräpplockardagarna att använda påsar som redan finns tillgängliga i verksamheten, i hemmen eller på annan plats.

Uppdaterad: 24 mars 2023