Eskilstuna kommun

Energidriven Earth hour med Eskilstuna kommun

23 februari 2023

Lördag 25 mars är det dags för Earth hour då människor jorden över släcker ner för klimatets skull. Men redan på dagen uppmärksammar Eskilstuna kommun Earth hour genom ett familjevänligt event på Lokomotivet – varmt välkommen.

Eventet hålls på Lokomotivet i Eskilstuna, Verkstadsgatan 8, mellan klockan 11.00-15.00 på lördag 25 mars. Inträdet är gratis. Mat och dryck finns till försäljning.

Vi kallar helt enkelt eventet för ”Earth hour med Eskilstuna kommun” och vi har valt det högaktuella temat energi! Vi tar oss an klimatutmaningar med stor energi och vi vill att du ska känna samma!

Under det kostnadsfria eventet kan du lära dig mer om energi i stort, vilken roll den spelar, hur mycket energi du kan generera och hur du kan spara energi vilket leder till sparade kostnader! Win win - för klimatet och för din plånbok!

Möt våra energi- och klimatrådgivare på plats, ställ alla de frågor du funderar på och få bra tips på energibesparingar. Rådgivarna talar fyra språk, förutom svenska kan du få svar på engelska, finska och arabiska.

Vill du göra skillnad och har en affärsidé inom energi- eller klimatområdet kan du testa den på en erfaren affärsutvecklare som också är med under dagen. Dessutom fylls lokalen av ett antal av Eskilstunas klimatföreningar som deltar som utställare.

Testa Klimatkontot och få koll på hur stort koldioxidavtryck du gör. Få relevanta jämförelsepunkter och tydlig visualisering av just dina koldioxidutsläpp. Vi kommer också att erbjuda en rad andra roliga sätt att mäta energi på och lära sig mer. Kunskap som du sedan kan testa i en frågesport där du kan vinna priser.

Priserna skänks av Sörmlands energiförening.

Ett event värt namnet ska såklart innehålla underhållning. Vi bjuder på dansföreställning med dansare från S:t Eskils gymnasium och för sången står skönsjungande Angelina Pavanelli. Dessutom blir det extranummer, vi gissar att vi är en av få kommuner som kan stoltsera med en sjungande energi- och klimatrådgivare!

Den globala manifestationen Earth hour drivs av Världsnaturfonden, WWF. Förra året deltog en miljard människor i Earth Hour världen över.

Delta du också och lär dig mer på WWFs webbplats

Årets Earth hour inträffar mellan klockan 20.30 och 21.30 på kvällen den 25 mars.

Uppdaterad: 20 mars 2023