Eskilstuna kommun

Ska du tatuera eller pierca dig?

9 februari 2023

Tänk på att kontrollera om salongen är registrerad hos miljökontoret.

Alla som utför tatuering, kosmetisk tatuering, microneedling, piercing eller andra skärande/stickande behandlingar ska anmäla det till miljökontoret. Miljökontoret utför återkommande kontroller på de företag som är registrerade för att se till att det finns tillräckliga rutiner, för att du som kund ska få en så säker behandling som möjligt

På grund av risken för infektioner är det viktigt att det finns fungerade hygien- och städrutiner i salongen. Det är också viktigt att lokalen är anpassad för verksamheten och att de produkter som används vid behandlingen är säkra. Det är inte lämpligt att tatuera eller pierca sig i hemmamiljö.

Miljökontoret utför återkommande kontroller på de företag som är registrerade för att se till att det finns tillräckliga rutiner, för att du som kund ska få en så säker behandling som möjligt.

Hör av dig till miljökontoret om du undrar över vilka företag som är registrerade.

Miljökontoret

Telefon:

Öppettider

Måndag-torsdag kl. 10.00-12.00 och kl. 13.30-16.00
Fredagar kl. 10.00-12.00

Uppdaterad: 9 februari 2023