Eskilstuna kommun

Ny skolchef för grundskolan

1 februari 2023

Susanne Englund är Eskilstuna kommuns nya skolchef för grundskolan och grundsärskolan. Hon har tidigare arbetat som chef och ledare inom utbildningsverksamhet i 22 år. Susanne Englund efterträder Hans Ringström.

I mitten på januari började Susanne Englund sitt nya uppdrag på barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Hon har börjat sätta sig in i de olika delarna av verksamheten. För att skapa en bild av hur allting fungerar här i Eskilstuna gör hon bland annat, verksamhetsbesök, sätter sig in i alla olika system och lär känna kollegor och medarbetare.

– Jag är så glad att Susanne börjar som skolchef för grundskolan hos oss. Hon har så god erfarenhet som både rektor och verksamhetschef i kommuner med liknande utmaningar som även vi står inför. Den kunskap kommer vi att ha stor nytta av, säger Ingrid Sköldmo, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Lång erfarenhet

Susanne har erfarenheter som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning och har tidigare arbetat tillsammans med kommunledningsgrupper, utbildningsnämnd och medarbetare. Under sina 22 år som chef och ledare inom utbildningsverksamhet har hon bland annat varit rektor i både Haninge och Botkyrka kommun.

– Jag hoppas kunna bidra till en fortsatt god skolutveckling i Eskilstuna kommun och jag ser fram emot samarbetet med rektorer, avdelnings- och skolchefer samt alla övriga inom barn- och utbildningsförvaltningen, säger Susanne Englund.

Susanne Englund, ny grundskolchef i Eskilstuna kommun. 
Uppdaterad: 27 juni 2023