Eskilstuna kommun

Skottlossningen i Årby den 25 januari

26 januari 2023

Med anledning av skottlossningen i Årby den 25 januari öppnade mötesplats Årby upp för samtal och stöd till invånare. Även under torsdags-, fredags- och lördagskvällen fanns krisstödjare från POSOM i området. Under söndagen 29 januari var kristelefonen öppen.

Efter den skottlossning som ägde rum i Årby under kvällen den 25 januari, där en person blev allvarligt skadad, fanns krisstödjare från kommunens POSOM på mötesplats Årby, såväl under onsdags-, torsdags- och fredagskvällen. Stödpersonerna, iförda blå och svarta västar med texten STÖDPERSON, rörde sig i området under lördagskvällen.

Det går även att ringa kommunens krisstödjare via vår stödtelefon, på telefonnummer 016-710 10 01.

(Senaste uppdatering av denna notis, 30 januari klockan 07.45)

Björn Almroth

Samordnare civilt försvar

Telefon:

Uppdaterad: 31 januari 2023