Eskilstuna kommun

Rekarnegymnasiet arrangerar byggkollo i sommar

18 januari 2023

Förra året arrangerade Byggbranschens yrkesnämnd (BYN) och Rekarnegymnasiet ett dagkollo under sommaren för barn i Eskilstuna. Det blev en stor succé och därför hålls även i år byggkollo för barn mellan 8-10 år.

Huvudsyftet är att bidra till jämställdhet och att få fler unga, särskilt tjejer, att intressera sig för byggbranschen. På byggkollot finns 40 platser fördelade på två veckor. Här får barnen lära sig mäta, såga, spika, skruva och måla. Barnen får jobba tillsammans med elever och personal från bygg- och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet och med byggarbetare från branschen.

Avslutas med lådbilsrace

Under kolloveckorna är även KomTek på plats, som ger barnen möjlighet att prova på olika teknik- och rörelseprojekt. Vecka avslutas med ett lådbilsrace.

Ansökan till sommarens byggkollo 2023 är öppen. Sista ansökningsdag är den 11 mars.

Här kan du läsa ett pressmeddelande om byggkollo.

Uppdaterad: 18 januari 2023