Rekarnegymnasiet får NIU trupp-gymnastik

19 oktober 2022

Från och med höstterminen 2023 kommer Rekarnegymnasiet erbjuda nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik i kombination med programmen på Rekarnegymnasiet.

Det innebär att elever som studerar på Rekarnegymnasiet kan träna och utveckla sig inom truppgymnastik med en ansvarig instruktör från IK Eskilstunagymnasterna under skoltid.

Målet med skolans idrottsprofiler är att ungdomar ska kunna kombinera gymnasiestudier med sin idrott. Det har sedan tidigare funnits ett samarbete mellan Rekarnegymnasiet och IK Eskilstunagymnasterna i form av en lokal idrottsutbildning (LIU). Den kommer finnas kvar, men nu utökas alltså möjligheterna även med en nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik för de elever som elitsatsar i sin idrott.

- Samarbetet med IK Eskilstunagymnasterna har utvecklats mycket positivt över tid. Det har varit viktigt i utformningen av hur skolan arbetar tillsammans med föreningen. Nu kan vi erbjuda bra möjligheter för våra elever att kombinera sina gymnasiestudier med en idrottssatsning eller ett hälsointresse. Att bli certifierade och kvalitetssäkrade från Skolverket och Gymnastikförbundet genom en NIU-certifiering har känts som ett naturligt steg, säger Jens Axdorph, rektor på Rekarnegymnasiet.

Jimmy Ekstedt är ansvarig tränare i IK Eskilstunagymnasterna.

- Vi är väldigt tacksamma och glada för denna chans att utveckla truppgymnaster och truppgymnastiken i samarbete med Rekarnegymnasiet och Gymnastikförbundet. Vi är en liten förening och ser detta som en chans att växa både breddmässigt och inom tävlingsgymnastik. Föreningen har en pågående elitsatsning och samarbetet ger dessa gymnaster en större möjlighet till att kunna kombinera träning och skola.

Uppdaterad: 9 januari 2023