Besök Kunskapsfesten 29 september till 1 oktober

26 september 2022

Här blandas musik, komik, teaterföreställningar med föreläsningar och samtal. Det finns något för alla och det är fria entréer till allt. Framför allt får besökarna möta vetenskap på ett nytt och spännande sätt.

Till vissa programpunkter behöver du boka en kostnadsfri biljett, men till de allra flesta är det bara att dyka upp. Under torsdagen och fredagen är några programpunkter anpassade för skolklasser och de som jobbar med barn och unga.

En experimentverkstad byggs upp i Munktellmuseet och en gamingarena installeras på Lokomotivet. Forskare och kända profiler som till exempel Stina Wollter, Bianca Kronlöf, Agnes Wold, Anders Hansen, Karin Adelsköld, David Sumpter och artister som Petra Marklund, Simon Erics och Angelina Pavanelli medverkar i programmet på plats i Eskilstuna.

För alla som jobbar med barn och unga finns ett speciellt program under torsdagen.

För förskola, grundskola och gymnasiet finns det olika programpunkter under torsdagen och fredagen dit pedagoger anmäler sig och sina klasser eller barngrupper.

Det finns också en vård- och omsorgsarena med möjlighet att testa välfärdsteknik och lyssna på föreläsningar.

Uppdaterad: 28 september 2022