Eskilstuna kommun

Invigning av Starens förskola i Torshälla

26 augusti 2022

Två clowner, två barn, en kvinna, som är rektor för förskolan, med en blombukett

På invigningen träffade rektor Pernilla Alexandersson och barnen på Starens förskola clowner från Clownclubben, sjukhusclownerna i Sörmland

Utklädda pedagoger, clowner och trädplanering – och så var de nya lokalerna och utegården vid Starens förskola i Torshälla officiellt invigda.

Bygget vid Starens förskola startade våren 2021. Nu är de nya lokalerna färdiga och barnen har flyttat in. Lokalerna är välkomnande och utformade så det finns bibliotek, olika ateljéer för skapande och digitala lärmiljöer.

- Lokalerna skapar möjlighet för språkliga möten, lässtunder, kreativitet, inspirerande och nyskapande undervisning för barnen idag och många år framåt. Böcker och läsning är viktigt och vi vill öka barnens lust att läsa så verksamheten ska genomsyras av böcker och pedagoger ska vara språkliga förebilder. Detta ska genomsyra verksamheten. Vi vill att varje barn ska utvecklas till den bästa möjliga version av sig själv, säger Pernilla Alexandersson, rektor på Starens förskola.

Nu ska renovering av de äldre delarna påbörjas och det arbetet beräknas vara klart våren 2023. Här kommer det finnas bland annat två avdelningar för de yngsta barnen med anpassade lokaler, matsal, utematsal och nytt kök. När ut- och ombyggnaden är klara kommer det finnas plats för cirka 160 barn jämfört med idag då förskolan har plats för 120 barn.

Ordförande i förskolenämnden Björn Larsson (S), tillsammans med förskolans rektor Pernilla Alexandersson och Kfast vd Fredrik Elf höll tal. Sen var det dags för barnen hjälpa till att plantera ett träd som ska stå på utegården. Därefter serverades fika och sedan fick besökarna titta på de nya lokalerna.

Uppdaterad: 30 augusti 2022