Eskilstuna kommun

Invigning av nya lokaler på Hattmakarens förskola

30 maj 2022

Rektor för förskolan Clara Aurich, tre femåriga barn och delar av konstverket Oj och Gogs affär.

Clara Aurich, rektor på Hattmakarens förskola, tillsammans med barnen Fred, Hanna och Adam + en del av konstverket "Oj och Gogs affär av konstnär Eva Fornåå.

Sång, tal på rövarspråk och bandklippning – och så var de nya lokalerna och gården vid Hattmakarens förskola officiellt invigda.

Hösten 2020 startade bygget vid Hattmakarens förskola. Nu är de nya lokalerna färdiga och barnen har flyttat in. Här finns bland annat matsal, bibliotek, olika ateljéer och digitala lärmiljöer. Renovering av de äldre delarna pågår och det arbetet beräknas vara klara hösten/vintern 2022.

Ordförande i förskolenämnden Björn Larsson (S) invigde de nya lokalerna på rövarspråk och eftersom vi var på förskolan Hattmakaren var han lämpligt nog iklädd en slokhatt.

Sången ”okända djur och förskolans fyraåringar har inspirerat konstnären Eva Fornåås utformning av konstverket Oy och Gogs affär som finns på gården. Figuren Gog hade inte vågat sig till invigningen men de delar av verket som var på plats avtäcktes under sång av besökarna.

Efter bandklippningen serverades kaffe, cupcakes och glass och sedan fick besökarna titta på de nya lokalerna.

- Lokalerna skapar möjlighet för kreativitet, inspirerande och nyskapande undervisning för barnen idag och många år framåt, säger Clara Aurich, rektor på Hattmakarens förskola.

Uppdaterad: 1 juni 2022