Eskilstuna kommun

Barn från Tallåsens förskola på besök i stadshuset

10 maj 2022

Vad gör en politiker? Hur går det till att ta ett beslut? Barn från Tallåsens förskola i Fröslunda fick svar på sina frågor på sitt besök i stadshuset.

Femåringarna på Tallåsens förskola har under läsåret arbetat med att lära sig mer om olika yrken. De har träffat brandmän, polis, tandläkare och några till. Idag var det dags att få reda på vad som händer i stadshuset och vad en politiker gör.

Vid besöket fick det träffa Björn Larsson (S) som är nämndordförande i förskolenämnden. De fick genomföra en röstning i fullmäktigesalen. Där Björn presenterade förslaget att äta godis till lunch på tisdagar och Helen Wernqvist, koordinator, presenterade förslaget att äta gröt alla måltider på förskolan. Utfallet i omröstningen var kanske givet i förväg så självklart fick Björn Larsson igenom sitt förslag.

Barnen hade gjort teckningar som det tagit med sig. Där fanns bilder på vad de vill bli när de blir stora och vad som är viktigt i förskolan.

- Det är så roligt att se hur det här arbetet gör skillnad för barnen. Genom att få komma ut i samhället och träffa vuxna inom olika yrken får de ökad social gemenskap, framtidstro, självkänsla och delaktighet, säger Lotten Eriksson, pedagog på Tallåsens förskola

Pedagogerna på förskolan tycker det är viktigt att barnen får veta att alla har möjlighet att bli vad de vill oavsett bakgrund och kön. Därför har förskolan arbetat med att ge dem kunskap om olika yrken och fått träffa människorna som jobbar inom olika yrken.

Besöket avslutades med allsång till en sång som barnen ofta sjunger på förskolan ”Tillsammans är vi oslagbara”

- Den sången har blivit lite av Tallåsens signum och innehåller många av de budskap vi vill förmedla till barnen, säger Lotten Eriksson.

Uppdaterad: 10 maj 2022