De första flyktingarna anländer till kommunens boende

25 mars 2022

På uppdrag av Migrationsverket har Eskilstuna kommun förberett för att ta emot flyktingar från Ukraina. Fredag 25 mars meddelade Migrationsverket att 104 flyktingar anländer till Eskilstuna.

Flyktingarna tas emot på Trumslagargården. Där har Eskilstuna kommun utrustat och inrett boende som består av sovrum med plats för familjer och gemensamma utrymmen för måltider. Röda Korset har också hjälpt till och bland annat inrett och utrustat ett lekrum för barnen.

När flyktingar kommer till Sverige är det viktigt att de registrerar sig hos Migrationsverket för att få rätt stöd för till exempel boende. Det gäller även ensamkommande barn. Läs mer på migrationsverket.se.

Eskilstuna kommun har i dagsläget rapporterat in 210 platser till Migrationsverket som både fungerar som evakueringsboende och tillfälligt boende. Vi fortsätter arbetet med att inventera fler möjliga platser i kommunen och har fortsatt dialog med Migrationsverket och Länsstyrelsen Sörmland.

Eskilstuna kommun har ett nära samarbete med flera frivilligorganisationer och vill rikta ett stort tack till alla som engagerar sig och hjälper till.

eskilstuna.se/ukraina har vi samlat information om hur kommunen påverkas och hur du kan bidra.

Uppdaterad: 25 mars 2022