Nya utemiljöer invigda – Kronskogens idrottsplats och Tunavallens basketplan

17 december 2021

Tre elever klipper ett rött band och vid en idrottsplats.

Fackeltåg, tal, glögg och pepparkakor – och så var Kronskogens idrottsplats och Tunavallens basketplan officiellt invigda.

Invigningen startade med att elever och idrottslärare från de tre gymnasieskolorna; Rekarne, Rinman och Zetterbergs vandrade i ett fackeltåg från rondellen vid Tunavallen fram till Kronskogens idrottsplats.

På idrottsplatsen brann marschaller och elever serverade glögg, kaffe och pepparkakor till de småfrusna gästerna.

Ordförande i gymnasienämnden, Robin Tannarp (M) inledde invigningen och som representant för alla gymnasieskolor talade Jens Axdorph, rektor på Rekarnegymnasiet. Inför byggstart har idrottslärare och arkitekt tillsammans utformat de nya utemiljöerna. Peter Luksic är en av idrottslärarna. Han intervjuades av en elev om vilka möjligheter han ser med de nya utemiljöerna.

Sedan blev det traditionell bandklippning mellan glöggborden. En elev från respektive skola höll i saxarna och sedan var Kronskogens idrottsplats och Tunavallens basketplan officiellt invigda!

- Det blir bra förutsättningar för eleverna på våra tre gymnasier att ha sin idrottsundervisning här. En konstgräsplan möjliggör även att vi kan förlänga säsongen för uteidrott, säger Jens Axdorph, rektor på Rekarnegymanset

På kvällstid och helger kommer allmänheten få möjlighet att utnyttja idrottsplatserna. Förhoppningen är att det ska locka fler att prova nya aktiviteter som stimulerar till ökad rörelse och motion i vardagen.

Uppdaterad: 20 december 2021